Vad säger barnen? (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2016-01-12
Förlag
Atlas
Dimensioner
180 x 120 x 22 mm
Vikt
422 g
SAB
Dok
ISBN
9789173895170
Vad säger barnen? (häftad)

Vad säger barnen?

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2016-01-12
209
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad säger barnen? är en bok om konsten att intervjua barn. Hur skapar man tillit, hur förbereder man sig, vilken lagstiftning gäller? Har barn yttrandefrihet?

Hur gör man barnperspektivet tydligt och hur ser man som journalist till att barnens röster lyfts fram i det offentliga samtalet? Men den handlar också om hur vuxenvärlden ser på och bemöter barn.

Vad säger barnen? är en personlig handbok, en kunskapsbank och en praktisk guide. Den kan användas som stöd för lärare, fritidsledare, teaterfolk, kulturarbetare och dokumentärfilmare. Och varför inte föräldrar? Boken är resultatet av ett arbete vid Stockholms dramatiska högskola där radioreportern Ylva Mårtens har varit verksam som gästlärare, forskare och lektor i radioproduktion i mer än trettio år.

"En guldgruva att ösa ur." Barnläkaren och författaren Lars H Gustafsson i bokens förord.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vad säger barnen?
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ylva Mårtens

 • Kjell Westling & musiken

  Ylva Mårtens

  Vem var Kjell Westling? Han var musik, han var en orkester, en gudabenådad multiinstrumentalist som spelade alla instrument utom harpa. En kollektivistisk ensamvarg. En helklassiker, pedant och instrumentsamlare. En genreöverskridande kompositör. ...

 • Vi måste börja med barnen

  Ylva Mårtens

  "Energin sprakar från samtliga bidrag och de inbjuder till reflektion och handling." Svenska Dagbladet År 2020 blir barnkonventionen svensk lag. Det är ett stort steg och ett stort ansvar. Journalisten Ylva Mårtens har i boken Vi måste b...