Marias taverna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2017-08-16
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Dimensioner
198 x 142 x 20 mm
Vikt
355 g
SAB
Ohdf
ISBN
9789173895569
Marias taverna (inbunden)

Marias taverna

Inbunden Svenska, 2017-08-16
166
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Nere vid stranden på den grekiska ön Samos ligger Marias taverna. Hösten 2015 blir den enkla krogen ett nav i hjälparbetet, när stora mängder flyktingar tar sig i land efter att ha färdats över Medelhavet.

Författarna Jasim Mohamed och Jan Henrik Swahn har sedan länge varit sommargäster på ön. De dras med i volontärarbetet, brer baguetter, tolkar mellan flyktingarna och de grekiska myndigheterna och samlar in pengar genom ett Facebook-upprop.

Deras berättelse är en drabbande vittnesskildring direkt från frontlinjen för det som kommit att kallas »Europas flyktingkris«. Mohamed och Swahn skriver växelvis om de mest osannolika människoöden och om hur ett lokalsamhälle sluter upp för att bemöta chockvågorna från Syrien och Afghanistan.

Jasim Mohamed, född 1962 i staden Ur i Irak, är poet och översättare mellan svenska och arabiska. Jan Henrik Swahn, född 1959 och uppvuxen i Malmö och Köpenhamn, är författare och översättare från danska, franska, polska och grekiska. Marias taverna är deras första gemensamma bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Marias taverna
  2. +
  3. Världen flyttar in : En liten bok om integration i Vingåker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världen flyttar in : En liten bok om integratio... av Hawa Hashim, Caroline Wulff (häftad).

Köp båda 2 för 332 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna