Korsordets ABC : en konstruktörs tankar och tricks (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2020-06-30
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Dimensioner
190 x 135 x 18 mm
Vikt
364 g
SAB
C
ISBN
9789173897327
Korsordets ABC : en konstruktörs tankar och tricks (häftad)

Korsordets ABC : en konstruktörs tankar och tricks

(16 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-06-30
189
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Varför är guden Adonis så vanligt förekommande i korsord? Är det barbari att lösa med bläckpenna? Finns det förbjudna ord, och hur hanterar vi lilla hen? Hur reglerar korsordsmakaren svårighetsgraden i sina kryss, och vad kan en sängkamlighet vara månntro?

Världens första korsord publicerades 1913 i New York World och ett decennium senare såg ett svenskspråkigt kryss dagens ljus. Idag är korsordslösande något av en nationalhobby i vårt land, men konstruktörerna är fortfarande få till antalet. Lena Holmlund är en av dem som sedan ett tiotal år förser Sverige med kluriga och kvalitativa kryss.

I Korsordets ABC avslöjar hon hantverkets hemligheter och guidar läsaren bland lättburna, lekfulla och lustfyllda lärdomar, ordbryderier av allehanda slag, och de val och kval som en korsordsmakare dagligen ställs inför. Boken ger en unik inblick i skapandet av kryss och är ett måste för alla språkintresserade och korsordsfantaster.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Korsordets ABC : en konstruktörs tankar och tricks
 2. +
 3. Stickat från kust till kust : Vantar, sockor, tröjor, kragar och andra värmande plagg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stickat från kust till kust : Vantar, sockor, t... av Erika Åberg (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Korsordets ABC : en konstruktörs tankar och tricks. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Korsordets ABC : en konstruktörs tankar och tricks
  per h petersson, 20 september 2020

  Intressant; har inte läst hela boken än, kommit till bokstaven K. Läser en bit då tillfälle gives. Författaren bekräftar saker som man som korsordslösare tänkt om konstruktörens dilemman, men även saker som man inte tänkt på. Roligt att boken skrevs, tack för det!

 2. Har gjort ett eget kryss :)
  Ing-Marie Elisabeth Elfström, 14 september 2020

  Mycket Inspirerande! Lärorik , humoristisk och en bok för personer som gillar kryss. Nu ska jag göra fler egna och skicka till vänner. Kul!

 3. Utsökt om (kors)ORD
  LM, 15 augusti 2020

  Förvånansvärt trivsam liten bok, även för en som inte är särskilt korsordsintresserad!
  Boken bjuder på många konkreta beskrivningar och förklaringar om korsordsmakande och -lösande, men framförallt på lekfulla kåserier om ORDEN, språket och funderingar om tex hur fräck man vågar vara i ett kryss.
  Författarens fina språk och glimt i ögat gör att den är läsvärd för alla som gillar ord, med eller utan kors :)

 4. Klurigt och roligt!

  Som ständig korsordsläsare tycker jag denna bok har varit till stor glädje. Kan varmt rekommendera den. Perfekt läsning i hängmattan eller på resan. Liten behändig storlek på boken, som får plats i lilla väskan!

 5. Kul om kluriga konstruktioner
  Krysslösaren, 14 augusti 2020

  Ordlekare som jag är hade jag svårt att motstå denna bok, och få chansen att förstå hur en korsordsmakare är funtad. Känner en viss samhörighet med dessa kluriga hantverkare, men inser nu att jag inte varit i närheten av att förstå vilka delikata överväganden man måste göra för att konstruera ett kryss.

  Förutom lekfullheten måste en korsordsmakare också ha en språkteoretisk och -statistisk förståelse för vilka bokstadsföljder som är vanliga och ovanliga, hur ofta olika ändelser förek... Läs hela recensionen

 6. Njae
  Per B, 20 juli 2020

  Det här är en självförhärligande, pretentiös, flåshurtig och putslustigt skriven bok som irriterar mest hela tiden. Aldrig har man skådat sådana mängder av fetstilsmarkeringar, kursiveringar och citationstecken! Författaren använder dessutom det värdeladdade "hen" i var och varannan mening alldeles i onödan och förespråkar "dom" istället för de och dem...

  De klurigheter hon visar prov på är mest väldigt långsökta och tråkiga och boken tillför inget förutom lite statistik kring bokst... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner