Ett år av magiskt tänkande (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-04-05
Förlag
Atlas
ISBN
9789173897587

Ett år av magiskt tänkande E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2017-04-05
109
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är kvällen före nyårsafton 2003. Joan Didion och hennes make sedan 40 år, John Gregory Dunne, har kommit tillbaka från sjukhuset där deras enda dotter, Quintana, ligger i koma svävande mellan liv och död: en vanlig influensa har utvecklats till lunginflammation och svår blodförgiftning. De har precis satt sig för att äta middag när John plötsligt drabbas av en massiv hjärtinfarkt och dör.
Ett år av magsikt tänkande är Joan Didions försök att förstå den tid som följde: ?veckor och sedan månader, som vände upp och ner på alla de föreställningar jag någonsin haft om döden, om sjukdomar, om sannolikhet och slump, om tur och otur, om äktenskap och barn och minnet, om sorg, om hur människor handskas eller inte handskas med det faktum att livet tar slut, om hur ytlig den mentala hälsan är och om livet självt.?

Joan Didion är en av USA:s främsta samtida författare. Hennes senaste bok på svenska är Anteckningar. Hon belönades 2005 med National Book Award för Ett år av magiskt tänkande. Hon bor i New York.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Joan Didion