Vi bara lyder (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-06-04
Förlag
Atlas
ISBN
9789173897914

Vi bara lyder E-bok

En berättelse om Arbetsförmedlingen

(2 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2015-06-04
49
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Roland Paulsen skriver in sig på Arbetsförmedlingen och hamnar snabbt i gräl med sin handläggare om åtgärdernas meningslöshet. När han återvänder är det för att genomföra en sociologisk studie om "funktionell dumhet".

Snart sitter han, som en i gänget, med en kopp kallnat kaffe på arbetsförmedlingskontoret i en mellanstor svensk stad. Vad han gör där är det ingen som riktigt vet. Han lyssnar till samtalen som förs i mötesrum, på handläggarkonferenser och jobbcoachträffar.

Vi bara lyder är en intelligent, humoristisk och radikal genomlysning av Sveriges minst omtyckta myndighet. Det är också en undersökning av byråkratiska ekorrhjul, och vad som får tjänstemän att nitiskt följa absurda regelverk de själva inte tror på. Resultatet är en personlig uppgörelse med hela idén om lönearbetets nödvändighet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vi bara lyder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Alla borde läsa den
    Mats Renström, 17 november 2021

    En intelligent, träffsäker och skrämmande beskrivning av hur vi människor låter oss styras av normer som delar upp människor i bra och dåliga (eller besvärliga, för att vara politiskt korrekt).

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Roland Paulsen