Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
358
Utgivningsdatum
2012-05-14
Förlag
Atlas
ISBN
9789173898911
Fantasiön (e-bok)

Fantasiön E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2012-05-14
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone och iPad
För femtio år sedan flyttade Brasilien sin huvudstad till den torra savannen, tusen kilometer från kusten.

Här byggdes Brasília, modernismens mönsterstad, formad som ett flygplan. Tanken var att skapa en stad fri från klassklyftor och korruption, utan slum och smuts.

I Brasília fann Henrik Brandão Jönsson ett Brasilien ljusår från samba, fotboll och gatuliv ? allt det som vanligtvis förknippas med den brasilianska dynamiken. I stället mötte han ensamhet, självmord, punk och en välbärgad byråkratelit.

Fantasiön är ett reportage om hur världens mest planerade stad kunde byggas och vad som skett med människorna som bor där. Om staden där Lula da Silva ? vår tids mest populära politiker, enligt Barack Obama ? leder ett land som är på väg att bli världens femte största ekonomi. På ingen annan plats blir berättelsen om det moderna Brasilien ? ett av världens mest mytdrabbade länder ? lika tydlig som i huvudstaden Brasília.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Brandão Jönsson Henrik

  • Där solen aldrig går ned

    Brandão Jönsson Henrik

    Med avstamp i de sju dödssynderna beger sig Henrik Brandão Jönsson ut på en jordenruntresa för att skildra den osannolika historien om hur ett av Europas fattigaste länder en gång i tiden var världens mäktigaste nation. Genom upptäcktsresorna spre...