Titanic : katastrof till havs (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2011-10-05
Upplaga
1
Förlag
Tukan Förlag
Översättare
Marie Helleday Ekwurtzel
Originaltitel
R M S Titanic, Disaster at Sea
Dimensioner
303 x 260 x 13 mm
Vikt
700 g
SAB
uPrcddh,387.55
ISBN
9789174013689

Titanic : katastrof till havs

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-10-05
146
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Jag måste tyvärr meddela att Titanic sjönk i morse efter kollision med isberg, vilket medförde många dödsfall. Full rapport följer." - J.Bruce Ismay, VD för White Star Line

"När jag slog i vattnet kändes det som om tusen knivar kördes in i kroppen. Det var fyra minusgrader." - Charles Lightoller, andre styrman på Titanic

Den 15 april 1912 omkom 1 517 personer då Titanic krockade med ett isberg och sjönk. Det är en av de största sjökatastroferna fredstid och än idag griper den tag om våra hjärtan.

Inte minst fascineras barn av berättelsen om Titanic det osänkbara skeppet som sjönk på sin jungfruresa. I den här rikligt och skickligt illustrerade boken får de yngre läsarna ge sig hän åt sin nyfikenhet och lära sig om Titanic ur många olika perspektiv. De får lära sig hur det gick till att bygga Titanic, vad man lastade (bl.a. 34 019 kg färskt kött, en Renault med 35 hästkrafter och kanske en mumie som bar på en förbannelse), hur det gick till på kommandobryggan, livet i lyxklasserna och livet i andra och tredje klass.

Nästan hälften av boken handlar om själva katastroftimmarna och efterspelet. Vad som egentligen hände strax innan fartyget rände in i isberget; kaoset runt livbåtarna; orkestern som spelade in i det sista. De avslutande sidorna i boken tar upp sökandet och upptäckten av Titanic, samt bärgningen av delar.

Full med spännande och dramatiska detaljer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Titanic : katastrof till havs
 2. +
 3. Supersmart : kluriga utmaningar. Nivå 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Supersmart : kluriga utmaningar. Nivå 2 av Carolyn Skitt, Harold Gale, Robert Allen (häftad).

Köp båda 2 för 212 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Titanic : katastrof till havs. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Titanic
  Hans-Åke Sällin, 29 december 2021

  Boken var en julklapp till mitt barnbarn, 8 år.
  Han tyckte verkligen om boken.
  Det visade sig att även mamma läste boken
  och även hon gillade den😊

 2. Oumbärlig för Titanicentusiaster
  astjon (Umeå), 30 oktober 2015

  En stor och fin faktabok om Titanic. Man får veta fakta som man inte ens vetat att man var intresserad av. Allt presenteras på ett mycket tilltalande sätt. Mina femåriga barnbarn fick snabbt en ny favoritbok!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Philip Wilkinson