Samlade tragedier 1 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
739
Utgivningsdatum
2014-09-09
Upplaga
1
Förlag
Telegram Förlag
Översättare
Carl August Hagberg
Dimensioner
232 x 154 x 43 mm
Vikt
1321 g
SAB
Hce.02
ISBN
9789174234268
Samlade tragedier 1 (häftad)

Samlade tragedier 1

Häftad,  Svenska, 2014-09-09
519
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
För dig som älskar vackra böcker! I ett unikt samarbete med konstnären Sebastian Evans ger Telegram ut samtliga 40 verk av William Shakespeares skådespel och sonetter. Pjäserna släpps var för sig men även i två samlingsvolymer. Först ut är tragedierna. Alla 40 bokomslag är ett fotografiskt verk och tillsammans bildar böckerna en karg och vacker fond till Shakespeare fantastiska dramer.

Du får dessutom e-boken på köpet via en unik kod inuti boken.

OM SHAKESPEARE
William Shakespeare är en av de mest betydelsefulla dramatikerna i litteraturhistorien. Han anses av många vara den främsta författaren när det gäller det engelska språkområdet, och med epitet som Englands nationalskald, och "the bard of Avon" hyllas han som en av de största författarna. Än idag, 450 år efter hans födsel, räknas hans verk till de mest betydande som någonsin skrivits.

Shakespeares influenser sträcker sig över litteraturens gränser och finns att hitta i en mängd olika konstnärliga yttringar. Författare som Thomas Hardy, William Faulkner och Charles Dickens har influerats av honom, men han har även inspirerat till musikaliska verk så som Giuseppe Verdis operor Othello och Falstaff. Inom psykologin hämtade Sigmund Freud inspiration från Shakespeare, särskilt tragedin Hamlet, när han formulerade sina teorier om människans natur.

OM ÖVERSÄTTAREN
I översättning av Carl August Hagberg, den store Shakespeare-kännaren och före detta ledamot för Svenska Akademien, ger Telegram ut samtliga tragedier, komedier, sonetter och historiska skådespel av William Shakespeare. Hagbergs översättning från 1800-talets andra hälft tillhör den svenska litteraturhistoriens högst skattade. Vi har därför inte velat göra större redigeringar i texten, förutom att rensa bort viss ålderdomlig stavning för att öka läsbarheten.

Samlade tragedier 1 innehåller: Titus Andronicus, Romeo och Julia, Julius Caesar, Hamlet, Troilus och Cressida, Othello.

Omslag: Sebastian Evans (http://www.sebastianevans.com/)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samlade tragedier 1
  2. +
  3. Samlade tragedier 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samlade tragedier 2 av William Shakespeare (häftad).

Köp båda 2 för 1038 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av William Shakespeare