Södermalm : husen, historien, människorna (inbunden)
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2019-10-18
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Lyth, Annika (form) / Monastra, Nino (foto)
Illustratör/Fotograf
Nino Monastra
Dimensioner
310 x 245 x 38 mm
Vikt
2099 g
SAB
Ic-cz Stockholm,Ncaa
ISBN
9789174240610

Södermalm : husen, historien, människorna

(16 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-10-18
412
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Unga och hippa Södermalm är i själva verket en av Stockholms äldsta stadsdelar med mängder av intressanta byggnader som vittnar om den långa historien. I detta praktverk av arkitekturhistoriker Ann Katrin Pihl Atmer och med bilder av Nino Monastra presenteras 394 hus på Södermalm. Här blandas idylliska Söderkåkar med ståtliga adelspalats. Här samsas vackra malmgårdar med välbevarade industribyggnader. Och här finns mer eller mindre ombyggda flerbostadshus från över fyra sekler. Boken är indelad i kapitlen Katarina, Sofia, Maria och Högalid, med kartor som visar var byggnaderna ligger. En guldgruva för den som vill lära känna en av Stockholms mest dynamiska stadsdelar på djupet och veta mer om husen och människorna som bott i dem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Södermalm : husen, historien, människorna
 2. +
 3. Minnen av kriget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Minnen av kriget av Nikolaj Nikulin (inbunden).

Köp båda 2 för 641 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Södermalm : husen, historien, människorna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boken vi alla väntat på
  Mikael Josephson, 22 januari 2021

  Det kan tyckas onödigt med ännu en bok om Södermalm. Mina favoritböcker är Södertur 1 och Södertur 2 från Trafiknostalgiska förlaget. De innehåller fantastiskt fina fotografier från 1950- och 60-talet. Med den gedigna boken Södermalm: husen, historien, människorna, en grundlig inventering av de historiskt intressanta hus som finns kvar, blir boksamlingen komplett.

 2. För alla stockholmsintresserade!
  Nils-Göran, 3 september 2020

  Det finns oräkneliga böcker om Stockholm, och Södermalm är överrepresenterat vad gäller titlar. Ändå tycker jag att den här maffiga boken: stort format, drygt 300 sidor, lite för litet typsnitt, ofta 3-4 bilder per sida varav de flesta i färg - fyller en funktion. Förutom introducerande texter om stadsdelen och dess delar så ger författaren en systematisk genomgång av husen, deras tillkomst och egenheter. Och inte bara de uppenbara sevärdheter som beskrivs i andra böcker som redan fanns på mi... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ann Katrin Pihl Atmer