Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2010-05-15
Förlag
Bonnier Fakta
Dimensioner
170 x 195 x 20 mm
Vikt
532 g
SAB
Qefkz Pelargonia
ISBN
9789174241099
Passion för pelargon : en samlares möten (kartonnage)

Passion för pelargon : en samlares möten

(12 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2010-05-15
126
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Älskade pelargoner från 2003 myntade Veronica Wägner begreppet pelargonfeber; en kronisk åkomma som ständigt skördar nya offer. Författaren erkänner villigt att hon själv är drabbad: hemma på gården i Roslagen finns numera över 200 olika sorter.

I Passion för pelargon berättar Veronica Wägner varmt och personligt om nya möten med människor och deras pelargoner och om vilken kulturskatt denna tåliga och mångskiftande blomma utgör. Här finns även utförliga avsnitt om frösådd, om doftpelargoner och vad de kan användas till, om glädjen med växthus samt nya tips och råd om hur olika sorter ska skötas.

Ett kapitel behandlar Elin Wägners relation till pelargoner samt Veronicas årliga utställning vid sin släktings författarhus i Småland. Sist men inte minst presenteras författarens egna favoriter: ängla- och unikpelargonerna. Boken är rikt illustrerad med Veronica Wägner ljuvliga foton.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Passion för pelargon : en samlares möten
 2. +
 3. Älskade pelargoner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Älskade pelargoner av Veronica Wägner (kartonnage).

Köp båda 2 för 295 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Passion för pelargon : en samlares möten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En fin och trevlig bok.
  Torborg Kristina Björk, 1 september 2014

  Jag samlar på många olika pelargonsorter och får i boken många råd och tips, hur de ska skötas. En bra bok med många fina bilder och trevlig text, som jag verkligen kan rekommendera till alla pelargonvänner.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Veronica Wägner

 • Älskade pelargoner

  Veronica Wägner

  Den här boken tillägnas alla som någon gång haft med en pelargon att göra. Veronica Wägner, författare och passionerad pelargonsamlare, berättar med humor och självironi om vad som kan hända när pelargonfebern drabbar. Hon guidar oss genom ett hän...