Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2012-09-11
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Magnusson, Jens (form)
Dimensioner
220 x 140 x 10 mm
Vikt
340 g
SAB
Dokb
ISBN
9789174241884
12 steg för hopplösa : livsförändring på djupet (inbunden)

12 steg för hopplösa : livsförändring på djupet

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-09-11

Slutsåld

Förändring är svårt - ofta mycket svårare än vi tror - men när vi förstår att vi inte klarar oss på egen hand har vi redan tagit första steget.

De 12 stegen, som utvecklades som en metod för att bryta alkoholmissbruk, är ett kraftfullt verktyg för förändring. Den tillämpas numer över hela världen och används inom många olika typer av livsproblematik.

Men det många kanske inte känner till är att flertalet självhjälpsprogram och självhjälpsböcker har sin grund i 12-stegsmetoden. Den är nämligen verksam även för "normalstörda", det vill säga de allra flesta av oss.

Nu kommer Olle Carlsson med en uppföljare till de varmt uppskattade böckerna Kristendom för ateister och Mitt himla liv. 12 steg för hopplösa är en inspirationsbok för andlighet och personlig utveckling. Den vänder sig till alla som kanske inte bekänner sig till en tro men som ändå längtar efter ett nytt livsinnehåll. Konkret och övertygande beskrivs här hur stegen kan hjälpa oss att uppnå djupgående inre förändring.

Precis som Olle Carlssons tidigare böcker genomsyras hans nya bok av ett kristet försoningsbudskap som hjälper oss att se vår utsatthet, men också vår möjlighet till räddning. Och vägen till räddning går alltid via gemenskapen med andra. Detta är en av grundtankarna i 12-stegsmetoden, och även i den kristendom som Olle Carlsson predikar - en tro som kan utövas på oändligt många sätt och som passar den moderna, sökande människan.Två stora studeieförbund använder 12 steg för hopplösa som utgångspunkt för samtalsgrupper. Deras studieguide kan du läsa på bland annat www.bilda.se.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av 12 steg för hopplösa : livsförändring på djupet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. det finns hopp
  Ester Ulrika Franzén, 16 november 2015

  En bok som aldrig tar slut. en bok som aldrig tar slut. En bok som aldrig tar slut.En bok som aldrig tar slut

 2. Gör 12-stegsprogrammet lättillgängligt
  Titti Iggström, 15 mars 2014

  En bok om gör 12-stegsprogrammet lättillgängligt, även för de som ännu inte hittat 12-stegs programmet genom möten.
  Som inte fokuserar på någons missbruk eller anhörig situation utan att alla som så önskar kan ta del av dessa fantastiska steg. Som ger alla en möjlighet till att hitta större sinnesfrid, självkänsla och trygghet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Olle Carlsson