Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2013-04-09
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Wohlfahrt Larsson, Elsa (form) / Bylund, Nanna (foto)
Illustratör/Fotograf
Lotta Sjöberg
Dimensioner
265 x 200 x 35 mm
Vikt
1460 g
SAB
Doff,155.6
ISBN
9789174241969

Lyhört föräldraskap

(40 röster)  |   Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-04-09
328
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
På väg mot ett lyhört föräldraskap

Lyhört föräldraskap är boken för dig som vill bli en närvarande och känslomässigt lyhörd förälder. Här beskriver Malin Bergström ingående barnets första fyra levnadsår, och i fokus står samspelet mellan föräldrar och barn och hur de knyter an till varandra under de första åren i barnets liv. Det är en omistlig bok för nyblivna föräldrar. Djuplodande beskrivningar av hur barn utvecklas och insiktsfulla resonemang om hur man ska lägga grunden för ett lyhört föräldraskap varvas med praktiska tips och råd om hur man ska hantera den rätt så stökiga vardag (kolik, smakportioner, trots, svartsjuka, sömnbrist) det innebär att vara förälder. Boken är indelad efter barns ålder och olika utvecklingssteg (såväl fysiska, motoriska, kognitiva som sociala), vilket gör boken lätt att slå i. Centrala teman som anknytning och språkutveckling beskrivs utförligt, liksom ämnen som ständigt diskuteras: sömn, amning, flaskmatning, könsmönster och gränssättning. Boken fäster stor vikt vid föräldrars förmåga att vara känslomässigt lyhörda. Frågor som hur parrelationen påverkas när man får barn och hur man ska se på jämställdhet och föräldraledighet diskuteras. Här finns också avsnitt som handlar om att vara en ensamstående förälder, separation och växelvist boende. I ett avslutande, uppslagsvänligt kapitel finns information om det som ofta präglar en familjs småbarnsår - barns symtom, sjukdomar och hälsa. Kapitlet är fackgranskat av en erfaren barnläkare. Boken har ett helt nytaget bildmaterial av fotograf Nanna Bylund. Illustrationerna är av Lotta Sjöberg, som står bakom Bebisbekännelser och Family living - den ostädade sanningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lyhört föräldraskap
 2. +
 3. Ditt kompetenta barn : på väg mot nya värderingar för familjen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ditt kompetenta barn : på väg mot nya värdering... av Jesper Juul (storpocket).

Köp båda 2 för 467 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Lyhört föräldraskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Förkastlig bok om föräldraskap
  Emma, 26 januari 2022

  Mer ovetenskaplig, omodern och moraliserande bok får man leta efter. Inte en enda vetenskaplig källhänvisning utan författarens eget tyckande och tänkande ligger till grund för allt som skrivs. Skrämmande mycket faktafel. Efter påståendet om att amning möjligtvis kan skydda mot leukemi ville jag slänga boken i papperskorgen. Det finns så många bra böcker med bevisad vetenskaplig grund att läsa om föräldraskap. Där det inte finns någon shaming. Detta är enkom skräp och bortkastade pengar och i... Läs hela recensionen

 2. Tjock stor bok
  Lise-Lotte Svendsen, 26 mars 2021

  Blev överraskad att boken var stor och tjock. Väldigt tjock. Men lättläst och fin bok som man ger mycket kunskap.

 3. Älskar boken! Klok och mycket empatisk författare!
  Cornelia , 28 februari 2018

  Klok och mycket empatisk författare!
  Tack för alla tips och insikt! Kommer att användas :-)
  Alla barnmorskor på MVC borde rekommendera boken till alla blivande mammor <3

 4. Fantastisk
  Carle, 11 april 2017

  Med ett enkelt och tydligt språk sätter Malin ord på många självklara saker, svarar på funderingar och guidar en i föräldraskapet. Jag köpte den när barn 2 var ett halvår och känner att jag har otrolig nytta av den ändå!

 5. Bra och fin guidning in i föräldraskapet

  Lånade först boken på biblioteket men tyckte att den var så bra att jag köpte ett egen exemplar. Bra och fin guidning in i föräldraskapet. Den är pedagogisk och jag älskar illustrationerna.

 6. En väldigt bra bok som jag har haft väldigt mycket...
  Monika, 8 november 2013

  En väldigt bra bok som jag har haft väldigt mycket nytta av hittils. Barnets utveckling beskrivs på ett förståeligt, pedagogsikt och respektfullt sätt. Dessutom har den mycket fina och roliga illustrationer som gör läsningen till en fröjd! Rekommenderar den varmt till alla som är föräldrar eller jobbar med barn!

 7. Jag älskar den! Otroligt bra och pedagogiskt skriven....
  lina, 31 oktober 2013

  Jag älskar den! Otroligt bra och pedagogiskt skriven. Man förstår lite bättre vad som rör sig i sitt barns huvud och kan lättare hantera konflikter som uppstår (har själv en trotsig treåring). Rekommenderar den till alla föräldrar!

 8. Ger oerhört fin guidning in i föräldraskapet! Har stor...
  elaine dahlberg, 23 oktober 2013

  Ger oerhört fin guidning in i föräldraskapet! Har stor glädje av den i mitt jobb som BVC-sköterska. Boken antar barnperspektivet på ett fint sätt. Unnar alla som kommer i kontakt med små barn att ha denna bok som kunskaps- o förståelsebank.

 9. Som nyblivna farföräldrar har vi för en tid sedan...
  Malte Roos, 4 juni 2013

  Som nyblivna farföräldrar har vi för en tid sedan skänkt denna bok till barnets föräldrar. Vi tjuvläste den litet innan och fann den så bra att vi ville ha ett eget exemplar. Vi tyckte att den var en utmärkt hjälp att kunna förstå vad som händer i barnets utveckling. Författaren har en bra bakgrund för att ge kompetenta beskrivningar, både fyrabarmnsmamma, barnpsykolog och forskare. Det är en uppslagsbok som vi hoppas ha mycket nytta av under de närmaste åren.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Malin Bergström