Just idag : 365 tankar för sinnesro (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-10-21
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Fakta
Dimensioner
187 x 115 x 27 mm
Vikt
443 g
SAB
Cia
ISBN
9789174244328

Just idag : 365 tankar för sinnesro

(99 röster)  |  Läs 18 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2014-10-21
237
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Om du verkligen låter varma tankar av tro, hopp och kärlek sjunka in i ditt medvetande på morgonen så kommer de att påverka din dag." I sin nya bok, Just idag, har Olle Carlsson, präst i Svenska kyrkan, samlat 365 tankar för sinnesro. En kort text som avslutas med en fråga, för varje enskild dag under året. Det är personliga reflektioner som blir ett slags andliga övningar att inleda dagen med. Att ta en stund för meditation varje morgon blir en vana, till slut lika självklar som att borsta tänderna eller ta sin dagliga medicin. Tankarna ska ge oss kraft och möjlighet att påverka den enda tid vi verkligen har: nuet. Just idag skänker oss inspiration. Varje dag. Vi har alla svårt att stanna upp i vardagen, ta tag i våra tankar, leva i stunden. Men här hittar vi en andningspaus i vår kravfyllda tillvaro. Det är först i stillheten som vi kan få syn på våra möjligheter och acceptera våra begränsningar, allt det som får oss att utvecklas som människor. Sinnesrobönen "Gud ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Just idag : 365 tankar för sinnesro
 2. +
 3. Livsstegen : 12 steg till inre hälsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livsstegen : 12 steg till inre hälsa av Olle Carlsson, Fotiní Carlsson (inbunden).

Köp båda 2 för 474 kr

Kundrecensioner

Det finns 18 recensioner av Just idag : 365 tankar för sinnesro. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inspiration...
  Fredrik, 13 april 2021

  Får man av att läsa denna boken! Varje morgon när jag slår upp ögonen läser jag dagens text och får del funderingar samt en positiv start på dagen. Verkligen så läsvärd.

 2. Öppnar upp...
  -, 1 april 2021

  Varje dags fråga öppnar upp till inre reflektion som bidrar till personlig utveckling. Jag och min man läser dagens fråga på morgonen och på kvällen delar vi våra tankar.

 3. En daglig vän
  Ulla Christina Lantz, 27 augusti 2019

  Har haft denna bok i flera år som min dagliga vän. Hämtar mycket kraftfrån läsningen och ska ge den till en väninna.

 4. En daglig rutin
  Anna Björk, 30 augusti 2017

  Oj, så bra det kan bli! Att börja varje dag med att få sig en liten tankeställare att reflektera över ger livet en ny dimension.

 5. Sinnesro varje dag
  Ingegerd Birgitta Johansson, 14 februari 2017

  Varje morgon tänder jag ett ljus, läser dagens tanke och reflekterar en stund. Det ger mig en bra start på dagen och ofta bär jag med mig en känsla av lugn och styrka inför väntade och oväntade händelser.

 6. Varmhjärtad bok
  Signe Persdotter, 1 februari 2017

  Mycket fin bok till stöd, hopp och glädje för oss människor. Olle Carlsson gör tron kravlös och ger oss energi.

 7. Lätt om det svåra
  Marie, 28 september 2016

  En tanke man kan ta med sig varje dag. Ibland kommer den i rätt ögonblick. Ibland inser man i efterhand att man bär det med sig...

 8. En upplevelse
  Ingrid Ullenius, 20 april 2016

  En fantastisk bok av en livserfaren person. Jag läser dagens text varje morgon och de "träffar" så rätt. Har köpt ytterligare 2 ex till goda vänner som njuter precis som jag. Boken kommer att följa mig genom resten av mitt liv

 9. Bra bok för reflexion
  Nina , 13 januari 2016

  Eftersom varje dags text är väldigt kort, så är det lättare att få läst i boken. Jag tycker också, att frågan som ställs i slutet, efter varje dags-avsnitt är mycket tänkvärd. Att reflektera är ju bra för oss alla och är vi trötta, så orkar vi lättare med en fråga!

 10. Viktig taneväckare!
  Javo, 8 januari 2016

  Olle lyckas på ett mycket fint sätt, utan religiösa pekpinnar, väcka hjärnan till att fundera och hitta lösningar och möjligheter vad gäller relations- och vardagsproblem.

 11. Andaktsbok för 2000-talet
  Torgil Lyreskog, 2 september 2015

  Korta, tänkvärda reflexioner inför varje dag! boken är mycket läsvärd! Den rekommenderas till den "moderna" människan som "inte har tid"

 12. Underbar
  Charlotta Larsson, 23 juni 2015

  En väldigt bra och fin bok du kan ha med dig hela livet, ibland lite mer och ibland lite mindre! Frågeställningarna passar alla oavsett hur troende du är.

 13. Min nya "bibel"
  Hella, 8 juni 2015

  En underbar bok med en kort text för varje dag - att bära med sig för reflektion och eftertanke. Jag börjar och slutar varje dag med att läsa dagens text - som nästan alltid känns relevant och viktig....

 14. Underbar bok!

  Underbar bok med många fina tankar och betraktelser. Härligt att få ta del av Olle Karlssons tankar och funderingar om livet!

 15. Sinnesro
  Per Olov Blom, 27 april 2015

  Olle Carlsson har introducerat sinnesrogudstjänster i Svenska Kyrkan. Vi som söker efter sinnesro har fått en bok att luta oss mot med kloka råd för eget bruk. Utmärkt!

 16. Suverän¿!!!
  Titti Iggström, 8 april 2015

  En klar favorit, texterna känns och hjälper mig lägga fokus där den behöver vara. l
  Layouten är jätte trevlig och väldigt lättläst.
  Boken ligger alltid framme här hemma och används flitigt.

 17. Dagens tanke
  Helvi Persson, 3 mars 2015

  Den korta, men själfulla texten ger mig något att tänka över under dagen. Den kan berätta för mig något som jag inte kommit att tänka på förut, inte på det sättet. Gillar boken, rekommenderar den varmt.

 18. En stilla stund
  Eva A, 25 februari 2015

  Boken passar den som vill ta sig tid för en daglig kort stund av sinnesro. Mycket bra upplägg med ett datum på varje sida. Fina tänkvärda tankar och frågor att bära med sig i vardagen.

Visa alla 18 recensioner

Fler böcker av Olle Carlsson