Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2016-04-14
Förlag
Bonnier Fakta
Originaltitel
Dagar på Drottningholm
Medarbetare
Leo, Patric (form) / Turander, Ralf (foto)
Dimensioner
240 x 150 x 30 mm
Vikt
897 g
ISBN
9789174244731
Dagar på Drottningholm (inbunden)

Dagar på Drottningholm

(26 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-04-14
260
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Drottningholms slott är ett världsarv av högsta klass med sina välbevarade kungliga miljöer och vidsträckta parker, sin unika teater och charmiga Kina slott. Men det är också och har alltid varit en privat bostad, den plats som drottningar, kungar, prinsessor och prinsar genom flera sekel har kallat hemma.

För Prinsessan Christina är Drottningholm en gammal kärlek. Där har hon firat jul varje år sedan barndomen och ofta deltagit i olika privata och officiella sammanhang. Slottets historia, miljöer och personligheter, inte minst de starka kvinnor som satt sina avtryck där, har alltid fascinerat henne.

I sin slösande bildrika bok lyfter hon utifrån enskilda händelser i Drottningholms historia fram sina favoriter - personer, miljöer, detaljer - och delar med sig av sina egna upplevelser på slottet. Hon berättar om den unga änkan Hedvig Eleonora som satte igång det storslagna slottsbygget, om dansföreställningar på den gamla teatern, om farfar Gustaf VI Adolfs trädgårdsplaner och ovanliga julmat, om kälkåken med syskonen i slottsparken, viskleken i Kina slott, sin bröllopsvals med maken Tord Magnuson i Karl X Gustavs galleri och mycket mer.

Texten är skriven i samarbete med journalisten Carl Otto Werkelid som varit chef på Svenska Dagbladets kulturredaktion och kulturråd på svenska ambassaden i London. För de många och vackra miljöfotografierna står en av Sveriges mest kända fotografer, Ralf Turander.

Boken ges också ut i en utgåva med engelsk text.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dagar på Drottningholm
 2. +
 3. Ryssland : revolution och inbördeskrig 1917-1921

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ryssland : revolution och inbördeskrig 1917-1921 av Antony Beevor (inbunden).

Köp båda 2 för 532 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Dagar på Drottningholm. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bandad information
  Margaretha Littman, 16 januari 2017

  En väl planerad blanding av historia och nutid med fantastiska foton. Kan läsas och njutas av alla som uppskattar historia inte bara om byggnaden utom om dess invånare i forntid och nutid. Dessutom en verklig sporre att besöka eller återbesöka slottet och parken med nya öppna ögon.

 2. Vackra bilder
  Eva Arvèn, 24 oktober 2016

  En sådan fin bok med så vackra bilder.Vilket fint omslag.Man ser att det är en kunglig bok.Jag kommer att ge mina kära den i julklapp.

 3. Trevligt skriven och fantastiska bilder.
  gert nejdehed, 20 september 2016

  Prinsessan beskriver på ett humoristiskt sätt detta, för mig, ganska okända slott och parat med fantastiska bilder blir det en bra helhetsupplevelse.

 4. Fantastisk bok
  Gunn, 6 juli 2016

  Alla bilder och all text om Drottningholm från begynnelsen till nutid visar på en kulturskatt i den här fantastiska boken.

 5. Intressant
  Berit , 27 maj 2016

  Boken är väldigt bra och intressant skriven och med underbara bilder från Drottningholm. Man får mycket historia och bra gjort av Prinsessan Christina att medverka till den.

 6. Vårt kulturarv
  Inger af Sillén, 2 maj 2016

  Vacker och intressant bok, personligt skriven vilket gör att den är inspirerande att läsa. Det faktum att prinsessan Christina berättar utifrån sitt eget perspektiv och sin kunskap ökar värdet.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Prinsessan Christina Fru Magnuson