Nordens flora (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
975
Utgivningsdatum
2018-06-28
Förlag
Bonnier Fakta
Dimensioner
278 x 190 x 63 mm
Vikt
2821 g
SAB
Uf.07-b
ISBN
9789174245264

Nordens flora

(55 röster)  |   Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-06-28
589
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vacker, lovprisad och storsäljande. Nordens flora är det oundgängliga standardverket när det gäller att beskriva samtliga gamla och nya växter i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Färöarna, Island och Spetsbergen i livfulla bilder och utförlig text. Den vänder sig till nybörjare och växtjägare, naturvårdare och ekologer. Illustrerad av Bo Mossberg och skriven av Lennart Stenberg i nära samarbete med vår tids ledande nordiska botanister ger Nordens flora läsaren upplysningar om växternas blomningstid, frekvens, ekologi, typiska växtplatser, viktiga kännetecken och variationer i utseende på stammar, blad, blommor och frukter. Kartor visar växternas aktuella utbredning.

Redan när floran (då med namnet Den nordiska floran) utkom första gången 1992 var den en sensation! Inget liknande hade tidigare funnits på marknaden, den såldes till alla nordiska länder och blev floran att äga, använda och ge bort till både fackintresserade och allmänheten. Elva år senare reviderades floran (denna gång med namnet Den nya nordiska floran) och utökades med 800 nya arter. Resultatet - en ännu vackrare och mer omfattande flora. Den har tryckts om otaliga gånger och efterfrågan är alltjämt lika stor.

När den nu revideras ytterligare en gång byter den namn till Nordens flora. Mycket har hänt inom det botaniska området som föranleder en uppdatering, inte minst de senaste decenniernas DNA-forskning om släktskapet mellan olika växtfamiljer. Dessutom utökas floran ytterligare med ett flertal nya arter (bland annat fibblor, irisar, viden och fjällarter). Nordens flora innehåller alla i Norden nu kända kärlväxter (över 3300 arter).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nordens flora
 2. +
 3. Svensk fältflora

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk fältflora av Bo Mossberg, Lennart Stenberg (inbunden).

Köp båda 2 för 888 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Nordens flora. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok även i Tyskland älskat!
  Daniel Körbächer, 10 juli 2022

  Jag bor i Tyskland och köpte böcker för mina tyska botanikvänner. De kan inte prata svenska men alla dessa underbara teckningar gör boken som en av de bästa blomböckerna!

 2. Nordens flora
  Mia, 13 juli 2021

  Lätt att navigera med mossbergs underbara målningar och bra storlek som är detaljerade vilket gör artbestämningen lättare. Dock stor och tung men väl värd att ta med sig ut i naturen.

 3. Flora. Kunskap o skönhet i kombination
  Margareta , 1 juni 2021

  Den bästa floran! Varje uppslag dessutom ett konstverk.
  Ingen bok att ha med ut i fält (stor o tung) men desto bättre att ha där hemma för dagligt bruk!

 4. Fantastiskt bok!
  Emmy , 11 september 2020

  Mycket nöjd med mitt köp av Nordens flora. Mycket tillfredsställande att ha alla nordens kärlväxter (inkl. förvildade) samlade i en bok, istället för att använda sökmotorer på nätet.

 5. Personlig reflexion.
  Kent Sune , 21 augusti 2019

  Tyvärr é dom till åren komna, så det lär välan va' sista versionen. Får se om det kommer nå'n efterträdare. Ingen lätt uppgift...¿¿. men om det skulle bli av, gärna med bestämningsnycklar. som supplement då.

 6. En fantastisk bok - MED latinska namn!
  Erica, 17 december 2018

  Som inbiten innerstadsbo - 43 år i trakterna kring Mariatorget i Stockholm - så har trädgård inte varit aktuellt för min del. När jag för några år sedan flyttade till Roslagen så vaknade dock intresset - och då årets värme och torka innebar att jag inte har behövt klippa gräset sedan slutet av april, så dök det upp många spännande arter ur detta förtorkade; Naturen slår tillbaka, återkräver sin rätt, visar vad som "egentligen" skulle ha vuxit här ...
  ... och jag behövde en rejäl flora för... Läs hela recensionen

 7. En utmärkt "ge-bort-bok"
  Lennart Elborgh (Huddinge), 3 oktober 2018

  En fantastiskt fin bok. Har en tidigare utgåva men denna innehåller även många invasiva arter som är vanliga men inte funnits med tidigare. En utmärkt "ge-bort-bok" till ett överkomligt pris. Det enda som jag saknar är växternas latinska namn. Med även latinska namn skulle även mina icke nordiska vänner ha glädje av boken - själva beskrivningen kan ju översättas med exvis Google translate men det fungerar sällan med de svenska/nordiska växtnamnen.

 8. Vackra bilder
  Farmor, 16 juli 2018

  Väldigt fin bok med mycket vackra bilder och beskrivande text. Jag kan verkligen rekommendera boken till alla generationer både vuxna som barn att läsa tillsammans.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av författarna