Ingår i kampanjer:
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2017-04-04
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Zetterquist, Nanny (form) / Jernelo, Ulf (form)
Dimensioner
270 x 200 x 20 mm
Vikt
1073 g
SAB
Qe
ISBN
9789174245509
I min trädgård vill jag vara Karin : en praktisk trädgårdsberättelse från Sundborn (inbunden)

I min trädgård vill jag vara Karin : en praktisk trädgårdsberättelse från Sundborn

(17 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-04-04
229 279 Du sparar 50 kr!
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I min trädgård vill jag vara Karin är på samma gång en berättelse om trädgården hos Sveriges mest kända konstnärspar och en praktisk handbok med utgångspunkt i den stil som Karin Larsson skapade.

Karin var inte bara en stor textilkonstnär. Hon ägnade också mycket tid åt att arbeta i sin trädgård på Lilla Hyttnäs, en plats präglad av hennes känsla för färg och form, leklusta, påhittighet och starka motstånd mot det formella och alltför ordnade. Inspirationen kom från många håll: från livet på den franska landsbygden, från den engelska arts & crafts-rörelsen och inte minst från torpträdgårdarna i trakten kring Sundborn. Det var en trädgård som var före sin tid.

Karin odlade grönsaker till hushållet, skapade rabatter i djärva färger och blandade obekymrat gamla svenska kulturväxter med exotiska nyheter. Trädgården var charmig, rörig och inte så välrensad. Den var ett uterum för arbete och familjeliv - en förlängning av det inomhus som blev världsberömt genom maken Carls akvareller. Här fanns plats för att äta och umgås med barn och vänner och här fanns utrymme för kreativt skapande med material från naturen.

I boken går Elisabeth Svalin Gunnarsson på upptäcktsfärd bland idéströmningar och erfarenheter som formade Karin Larssons gröna värld. Hon beskriver utförligt trädgården på Lilla Hyttnäs - struktur, växter, färg och form - berättar hur den användes och visar hur man kan hämta inspiration från den. Sist men inte minst finns här växtfakta, odlingstips, skötselråd, förslag på rabattkompositioner och enkla bygg- och dekorationsprojekt för den som vill vara Karin i sin egen trädgård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I min trädgård vill jag vara Karin : en praktisk trädgårdsberättelse från Sundborn
  2. +
  3. Tomater : odla för hela året

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tomater : odla för hela året av Johnna Gilljam (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av I min trädgård vill jag vara Karin : en praktisk trädgårdsberättelse från Sundborn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Härlig bok
    Anna Maria Wingren, 18 juli 2017

    Boken ger härlig inspiration och läsning för den som är trädgårdsintresserad. Att läsa om Karins intresse för ätbart och vackert i trädgården är en lisa för själen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elisabeth Svalin Gunnarsson