Byggnadsvård för lägenheter 1880-1980 (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2018-10-09
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Wadsted, Sebastian (form) / Myrehed, Per (foto)
Dimensioner
278 x 205 x 42 mm
Vikt
1756 g
SAB
Ic-c
ISBN
9789174246292

Byggnadsvård för lägenheter 1880-1980

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2018-10-09
439
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Aldrig tidigare har vi haft så stor möjlighet att påverka och förändra den egna bostaden som vi har idag. Med allt tätare mellanrum byts gamla kök och badrum ut mot nya. Golv som valts för årtionden sedan täcks över med ett som ligger mer rätt i tiden. Väggar rivs ner, nya rum byggs upp. Men vad är det egentligen vi gör oss av med när vi renoverar våra hem? Vilka är idéerna vi slänger ut tillsammans med köksskåp och linoleummattor? Och vad blir kvar om vi inte vårdar det som en gång var?

Byggnadsvård för lägenheter tar sitt avstamp i den moderna stadens framväxt under slutet av 1800-talet och låter oss följa utvecklingen av den svenska lägenheten decennium för decennium, fram till 1980-talets slut. Genom att belysa hur politiska krafter samverkat med estetiska ideal och byggnadstekniska landvinningar ger boken en unik inblick i varför våra hem ser ut som de gör. Alltifrån hur bostadsområden utformats och fasader fått sina utseenden, till rummens indelningar, väggarnas färger och golvlisternas specifika profiler. På ett lättillgängligt sätt får du kunskap om den rika historia som döljer sig bakom de kanske slitna golven eller flagnande taperna.

Bokens andra del består av ett utförligt kapitel helt ägnat de praktiska aspekterna av renovering och lägenhetsvård. Här presenteras konkreta strategier för hur man kan närma sig och förhålla sig till frågor som rör vård och renovering, såväl som handfasta tips på hur man bäst går till väga när man står inför behovet av att återställa eller byta ut något.

Byggnadsvård för lägenheter utgör ett oumbärligt redskap för alla som är intresserade av att vårda sin lägenhet och dess historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Byggnadsvård för lägenheter 1880-1980
  2. +
  3. Budgetträdgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Budgetträdgården av Filip Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 688 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna