Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2018-09-25
Upplaga
6
Förlag
Bonnier Fakta
Originaltitel
Ett barn blir till
Medarbetare
Leo, Patric (form) / Nilsson, Lennart (foto) / Forsell, Linda (foto)
Dimensioner
265 x 230 x 20 mm
Vikt
1060 g
SAB
Vgaba
ISBN
9789174246353

Ett barn blir till

(17 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-25
299
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Lennart Nilssons unika bildberättelse om människans tillblivelse utkom första gången 1965 och väckte omedelbart uppseende. Sedan dess har den tryckts i otaliga upplagor, översatts till över 20 språk och sålt i många miljoner exemplar. Världen över har människor kunnat ta del av sagan om livet, och miljontals blivande föräldrar har haft boken som följeslagare under graviditeten.

I Lennart Nilssons bilder blir det osynliga synligt. De visar oss vad som händer i det fördolda i mammans kropp och låter oss följa hela den fascinerande befruktningsprocessen och barnets utveckling under graviditeten. Vi får se mötet mellan ägget och spermien i äggledaren, de första celldelningarna, hur embryot snabbt tar form de första veckorna och hur fostret växer under många månader i livmoderns mörker och gör sig redo för livet därutanför.

Men Ett barn blir till är inte bara ett svindlande bildäventyr om hur vi alla blivit till utan också en faktaspäckad guide för blivande föräldrar, som här får sakkunniga råd och information om allt som rör graviditeten - som hälsa, mödravård, fosterdiagnostik och förlossning.

I denna helt omarbetade sjätte utgåva av boken varvas Lennart Nilssons bilder med nytagna reportagebilder och förlossningsbilder av Linda Forsell. Den medicinska texten är skriven av professor Lars Hamberger och för texten om mödravård och förlossning står barnmorska Gudrun Abascal.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett barn blir till
 2. +
 3. Praktika för blivande föräldrar : gravidfakta och barnkunskap på vetenskaplig grund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Praktika för blivande föräldrar : gravidfakta o... av Agnes Wold, Cecilia Chrapkowska (inbunden).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ett barn blir till. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lärorikt
  Gittan Bergström, 8 april 2021

  Har boken sen förut daterat70:talet mu ska mitt barnbarn få en liten så jag tyckte det var något hon kunde följa. Hon blev jätteglad och tyckte det var underbara bilder och så roligt att kunna följa från början till förlossningen

 2. Gåva till min son och sonhustru
  Carina , 11 oktober 2018

  Jag köpte boken för 35 år sen när jag var gravid med min äldste son och lusläste den då. Den hjälpte mej att förbereda mej inför födsel m.m. Nu ska min äldste son bli pappa för första gången och då ville jag ge dom denna bok så att dom ska få uppleva viken underbar bok det är. Bilder och text gör att det bli så mycket verkligare. En helt underbar bok.

Visa alla 2 recensioner