Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2018-09-11
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Wadsted, Sebastian (form) / Pe, Helén (foto)
Illustratör/Fotograf
Siri Carlén
Dimensioner
265 x 175 x 21 mm
Vikt
767 g
SAB
Qccaa
ISBN
9789174246575

Trettiofem vantar

(33 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-11
299
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  134
Visa alla 1 format & utgåvor
Få saker är väl så mysiga som att en kylig dag sticka in händerna i ett par värmande yllevantar? Har man dessutom stickat dem själv värmer de förstås lite extra. Att sticka vantar är roligt och går snabbt - det tar inte lång tid från inspiration till sköna alster som väcker uppmärksamhet.
Stickboksförfattaren och designern Maja Karlsson har den här gången skapat 35 yllevantar av olika slag, karaktär och garntjocklek. Beskrivningarna är på tumvantar och torgvantar (både med och utan flip-top). Några är riktigt enkla varianter och andra är lite mer intrikata i konstruktionen. Här finns till exempel vantar som stickas uppifrån och ner!
När det gäller vantarnas mönster är variationen stor - traditionella varianter som på bästa sätt flirtar med vår svenska mönsterskatt, men också helt nya, exempelvis med fina motiv från djur- och naturvärlden. Många av vantarna stickas med två- eller flerfärgsstickning, och blir därmed lite tjockare och varmare. Men här finns också enfärgade vantar med spets- eller flätstickning, för dagar som inte är fullt så kalla.
Beskrivningarna och diagrammen är tydliga och lätta att följa, och i slutet av boken finns också en teknikdel som ingående visar moment som kräver lite extra.
Unna dig tid att njuta av bokens bildmaterial - varje projekt presenteras med tydliga bilder, men här finns också enastående vackra miljöbilder som verkligen sätter fart på inspirationen och fantasin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trettiofem vantar
 2. +
 3. Rysslands militära fuck-ups

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rysslands militära fuck-ups av Mattis Bergwall, Per Wallin, Fredrik Hagelin (inbunden).

Köp båda 2 för 548 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Trettiofem vantar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vacker men svår
  Maria Eriksson, 24 februari 2024

  Några bra vantar men färgmönstren är så kladdiga och små vilket gör allt svårt. Mer praktiskta mönster toch inte så vackert vore en fördel.

 2. 35 vantar stickning
  -, 27 maj 2021

  Jättefina bilder, bra beskrivningar men mönsterdiagrammen är lite oklara. Mycket bra information om garn och sticktekniker. Bra att det finns enkla och mer avancerade mönster.

 3. fina bilder men...
  Irina, 16 november 2020

  Jätte fin bok med många vantar att sticka ock inspireras av, en stor minus tycker jag att varje vante har bara ett mönster men inte ett schema för hela vanten då måste man själv rita hur hela vanten ska se ut.

 4. Sveriges vantdrottning nr 1
  Maria, 10 december 2018

  Fin bok av suverän virkdesigner!
  Underbara inspirerande bilder, och roliga teman som let designern till varje vantpar.
  Man vill till slut sticka alla paren.

 5. Vacker och smart bok
  Anna, 24 oktober 2018

  För det första är den en fröjd för ögat. Maja är exceptionellt bra på att ställa i ordning scenarier som får hjärtat att banka och fingrarna att längta efter att skapa.
  För det andra är det en informativ och intelligent bok. Varje vante är så helt igenom perfekt att inga ändringar behöver göras. Och om jag gör det så får jag repa och göra som hon föreslår. Hennes stil är ganska lågmäld men hennes passion för perfektion parad med kreativitet lyser igenom i beskrivningarna. Tack Maja!

 6. Fantastisk
  Mona Andersson, 28 september 2018

  Så fin bok , fina bilder och fina berättelser och fantastiska vantar . Jag gillar den starkt . Så bra jobbat . Det är inte bara en bok med mönster , det är en BOK . 🤗 /Mona

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Maja Karlsson