Fördel ADHD : var på skalan ligger du? (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2017-09-12
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Zachrisson, Lisa (form)
Dimensioner
217 x 157 x 22 mm
Vikt
581 g
SAB
Vlad
ISBN
9789174246605

Fördel ADHD : var på skalan ligger du?

(40 röster)  |   Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-09-12
268
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Känner du någon som är driven, kreativ, orädd, ifrågasättande, flexibel, envis och initiativrik? Som ofta tänker utanför boxen och verkar kunna skaka av sig nästan vilken motgång som helst? Kanske känner du igen dig själv? Förmodligen blir du lite förvånad när du hör att dessa positiva egenskaper är typiska för personer med ADHD! Vi som så länge har betraktat denna århundradets diagnos som något som bara för med sig problem.

I dag tror man att dessa delvis nedärvda personlighetsdrag var nödvändiga för att våra förfäder skulle överleva. Den som inte orkade jaga sitt byte eller kunde hyperfokusera på savannen svalt ihjäl eller blev själv ett byte för vilda djur. Det var helt enkelt en stor fördel att ha vissa egenskaper, som vi i dag betraktar som en diagnos. Vi vet också att vi alla har mer eller mindre drag av ADHD och att vi alla ligger på skalan - vissa långt borta i den ena änden, andra i den helt motsatta.

Lär dig hur du kan vända diagnosen till en fördel, oavsett om det gäller dig själv eller ditt barn, och hur du kan hantera även nackdelarna. Och upptäck det positiva i att vi inte alla är likadana med samma personlighetsdrag. Olika är bäst - vare sig det handlar om familjen eller jobbet!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fördel ADHD : var på skalan ligger du?
 2. +
 3. Fördel ADHD : var på skalan ligger du?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fördel ADHD : var på skalan ligger du? av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 357 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Fördel ADHD : var på skalan ligger du?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Absolut läsvärd
  Kalle, 8 februari 2021

  Man känner ibland att det diagnostiseras till höger och vänster. Kanske någon gång hellre än väl; som lärare möter man sina elever och något "vettigt" att göra utifrån informationen om diagnos tycker jag det är mer sällan man kan göra.
  Man möter människan och hittar vägar utifrån mötet och det man tycker sig möta.
  Boken diskuterar kring att vi är olika, på ett fint sätt.

 2. Lite väl förskönad
  Valkyria, 14 februari 2020

  Jag gillar överlag Anders böcker och även den här är till stora delar bra, men jag ser en risk i att det kommer fram för lite om hur svårt adhd kan vara att leva med. Det finns en del olyckliga formuleringar som får det att låta som att bara man lär sig tänka rätt så är adhd endast en tillgång. Riktigt så enkelt är det inte. Boken borde utförligare nämna all den ångest som adhd genererar, inte pga tankar utan rent kemiskt för att hjärnan fungerar annorlunda.
  Jag skulle rekommendera boken ... Läs hela recensionen

 3. En ögonöppnare
  Gunnel Eriksson, 10 april 2019

  Den borde finnas som kursbok på varje lärarkögskola. Den borde varje lärare läsa. Varje person som har med barn att göra

 4. Positivt fokus
  Mingodingo, 12 mars 2019

  Enligt boken har vi alla, i olika grad, drag av adhd, men det kallas inte adhd förrän det blir ett problem och diagnosticerats. I boken lyfts styrkor fram som kan göra det lättare att se det positiva i sina adhd-drag. Även tips på hur en kan öka sin koncentration.

 5. Jobbar du med barn, har du egna barn? Läs boken!
  Yvonne Eriksson, 25 juli 2018

  En bok som på nyanserat sätt beskriver ADHD. Vad är ADHD? Är det rimligt att så många diagnostiseras och medicineras? Vilka beprövade åtgärder, utöver medicinering, finns?
  Rekommenderas varmt!

 6. Positiv bok om ADHD
  LucidDreamer, 20 februari 2018

  Mycket bra bok, med för mig nya input. Saknar lite mer info om mediciner. Kanske mer om gränsområden till andra sätt hur en hjärna kan fungera.

 7. Äntligen!
  Alecia Mattsson, 14 november 2017

  Viktigt att se diagnosen ur detta perspektiv! Mycket givande för både de professionella och de som har en hög grad av dragen eller har diagnosen.

 8. Roligt med upmuntran
  Hannah, 8 november 2017

  Författaren för in en positiv perspektiv i ett ämne som oroar många. Bra med en konkret påminnelse om att neuropsykiatriskta diagnoser har ett spektra från lindrig till invalidiserande. Många som inte fått diagnos men känner igen sig i problembilden kan här få stöd i att hitta lösningar i vardagen.

 9. Rekommenderas
  Martina , 2 oktober 2017

  Jag hade höga förväntningar som infriades. Har läst Anders Hansen tidigare böcker och tycker att de är jättebra och inspirerande.

Visa alla 9 recensioner