Grönsaker A-Ö : recept och bruksanvisning (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
511
Utgivningsdatum
2020-04-21
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Fakta
Originaltitel
Grönsaker A-Ö
Medarbetare
Engblom, Mikael (form) / Drevstam, Charlie (foto)
Dimensioner
236 x 182 x 44 mm
Vikt
1370 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789174248517

Grönsaker A-Ö : recept och bruksanvisning

(99 röster)  |  Läs 20 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-04-21
353
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Äntligen kommer vår främsta gröna kock, Paul Svensson, med sin stora bok om grönsaker! Med över 500 recept fördelade på 32 kapitel är det här en riktig grönsaksbibel där du får lära dig allt som är värt att veta om grönsaker och hur du tillagar dem.

Grönsak för grönsak, från A till Ö, presenteras i intressanta och lärorika texter kryddade med unika råvarufakta. Här möter klassiska rätter det moderna gröna köket. Hållbarhet och närodlat är ledorden liksom vikten av att minska matsvinnet och därmed använda grönsakens alla delar. Zero waste i köket är en självklarhet, så ingen blast i soptunnan mer!

Boken är för alla som älskar grönsaker utan att man för den skull behöver vara vegetarian. Här lär du dig att få ut maximal smak ur varje grönsak och introduceras också för en del oväntade, spännande smakkombinationer.

Tendensen i dag är mer grönt och mindre kött och då fyller en gedigen kokbok som den här ett viktigt behov, lika användbar till vardag som till fest.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Grönsaker A-Ö : recept och bruksanvisning
 2. +
 3. Frukt och bär A-Ö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Frukt och bär A-Ö av Paul Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 662 kr

Kundrecensioner

Det finns 20 recensioner av Grönsaker A-Ö : recept och bruksanvisning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. bra och lärorik bok om grönsaker

  Perfekt bok med både information och recept Det var också fina och instruktiva bilder. Jag köpte en bok till mig och en till vår anställlda i bärodlingen

 2. Uppslagsverk som smakar
  Lars-Örjan Hovbrandt, 8 februari 2023

  Har satt mig och läst boken från pärm till pärm avseende alla beskrivningar. Har dock skummat genom recepten och fastnat för några godbitar.
  Att ha den som nattduksbordslektyr eller i hängmattan spelar ingen roll, den är bra.

 3. Lättläst och faktarik
  Chris, 29 juni 2021

  Jag gillar starkt den här boken. Presentering av grönsaker och hur de olika delarna gärna tillagas samt hur grönsaker bäst förvaras är guld värt. Om något önskar jag att den innehöll ännu flera grönsaker men den täcker de flesta grönsaker i ett svenskt hushåll.

 4. En guide i grönsakernas värld!
  Annette, 7 maj 2021

  En fantastisk guide i grönsakernas värld och som lockar till mer experimenterande i köket och mer exprimenterande med olika smaksättningar.

 5. Fantastisk genomgående läsning
  Sanna Kallioniemi, 2 februari 2021

  Vem som helst kan förstå och uppskatta idéerna, historian och bilderna. Boken känns dessutom rejäl. Gör sig jätte bra som present.

 6. Gedigen bok
  E. Malmgren, 12 januari 2021

  Bara gläntat lite mellan pärmarna då den ska bli en gåva. Jättefin, ska köpa ett ex till mig själv också. Mycket klok info. Väldigt bra även för dem som inte är hängivna vegetarianer.

 7. Grym bok
  Jenny, 23 december 2020

  Alltså för den som gillar att veta precis hur man ska göra och framförallt - varför, är den här boken perfekt. Räknar med att den här boken blir en upplevelse i stil med när jag lagade mig igenom en hel del av Julia Childs kokbok, att man ser tillbaka på det och inser att det var ett stort kliv i ens matlagning.

 8. Fantastisk bok om grönsaker
  Cissi, 15 december 2020

  Den ultimata boken som både är ett uppslagsverk om grönsaker och en kokbok. Gav mig så mycket inspiration direkt att jag ätit mer grönsaksrätter än någonsin. Den har fått hedersplats i köket!

 9. Fyllig bok
  Gill Widell, 14 december 2020

  Boken innehåller nästan det mesta man kan kunna om varje grönsak och dessutom skojiga recept som jag inte prövat förut.

 10. så inspirerande
  -, 20 november 2020

  Inspirerade av boken tillagar vi kål, grönkål, vitkål, spetskål och brysselkål. Det är så roligt att läsa informationen och recepten.

 11. Strålande!
  Resville, 17 november 2020

  Underbart informativ bok! Gillar verkligen uppslagsböcker av denna typ. Bruksanvisningar på hur man hanterar grönsaker samlat på ett ställe är guld! De många fina recepten får mig i bland att se på grönsaker på nytt sett. Denna vackra bok påminner en hel del om Nigel Slaters 2-volyms verk Tender. Fast Pauls bok är vackrare och bättre upplagd! Strålande!

 12. Mästerverk
  Karin Wising, 21 oktober 2020

  Suveränt bra bok,med information om grönsakerna när de är som godast.
  Många riktigt bra recept. Har provat flera av recepten med bra resultat.

 13. Grönsaker A-Ö
  Birgitta V, 8 oktober 2020

  En mycket inspirerande och informativ bok! Bra upplägg, lätt att hitta i. Vackra bilder som gör att man vill laga och äta rotfrukter/grönsaker som man kanske inte har tillagat tidigare

 14. Fantastisk!
  Boktagen (Malmö), 28 september 2020

  De olika grönsakerna presenteras i var sitt "kapitel" på ett pedagogiskt och tilltalande sätt.
  Perfekt att utgå ifrån en ingrediens och hitta olika förslag på maträtter.
  Enkla, bra och goda recept!

 15. Bästa kokboken någonsin för grönsaker
  niclaspa, 21 september 2020

  Genom åren har jag köpt en hel del kokböcker med fokus på vegetarisk mat och grönsaker. Pauls bok får de andra att blekna. Uttömmande genomgång av hur olika grönsaker kan tillredas och vilka delar som kan användas. Inspirerande och kul recept! Fler bilder på maträtterna skulle ha varit kul, men då har boken förstås blivit ohanterligt tjock.

 16. Mycket bra
  Kerryd, 18 september 2020

  Upplägget i boken med grönsakerna i bokstavsordning där all info finns är perfekt. Vad man använder på grönsaken, hur man använder den och recept.

  Så bra att jag köpt tre stycken :-)

 17. Vacker Bok
  JS, 17 september 2020

  Mycket fin, illustrerad, trevlig och informativ bok när det gäller grönsakerna men vissa recept något oklara när det gäller mängder.

 18. En grönsak per vecka...
  Maria Holm, 14 september 2020

  Jag och mina vuxna barn använder boken för att lära oss mer och pröva nya, goda recept. Vi väljer en grönsak per vecka och har en Facebook-grupp där vi tar foton på det vi lagat och berättar för varandra hur det smakar! Denna vecka har vi Blomkål! Smaskigt!

 19. Klimatsmart
  Inger Lundberg, 13 september 2020

  En mycket Inspirerande och lärorik bok. Jag
  tycker om att man använder allt o inte slänger så mycket = klimatvänligt. Bra med tips på smak-kombinationer

 20. Värdefull grönsaksinformation
  Börje Svensson, 27 augusti 2020

  Trevlig bok med mycket information om grönsaker men vad gör man med recepten om man varken har varmluftsugn eller micro att tillgå (eller frityrgryta)? Då skulle det vara bra att få reda på alternativa metoder att tillaga maten på.

Visa alla 20 recensioner

Fler böcker av Paul Svensson