Slutbantat : förstå din kropp och få en vikt som håller livet ut (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2018-12-27
Förlag
Bonnier Fakta
Originaltitel
Slutbantat
Dimensioner
217 x 154 x 22 mm
Vikt
586 g
SAB
Vna
ISBN
9789174249453
Slutbantat : förstå din kropp och få en vikt som håller livet ut (inbunden)

Slutbantat : förstå din kropp och få en vikt som håller livet ut

(26 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden, Svenska, 2018-12-27
228
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Har du också kämpat med vikten i många år? Ibland har det kanske gått åt det håll du vill, men ofta hamnar du förr eller senare tillbaka till ursprungsläget med några eller många kilo fler än du önskar. Självrannsakan och en känsla av misslyckande ligger nära till hands men Erik Hemmingsson, med över tjugo års erfarenhet av forskning på övervikt, menar att det är inte din karaktär det är fel på.

Vi föds med olika fysiologiska förutsättningar, vissa har lätt att gå upp i vikt medan andra kan äta i princip vad som helst och ändå håller sig trådsmala genom hela livet. Kroppen motarbetar dessutom viktminskning på olika sätt, och forskning visar att övervikt är starkt kopplat till vårt inre. Visste du att övervikt kan bero på hur du hade det när du var liten, i vilket område du är född, om du har stressat mycket under ditt liv, vilka föräldrar du växte upp med eller om du haft svåra livshändelser? Allt detta påverkar vad vi äter, hur vi äter och inte minst varför vi äter.

Vi behöver alla lära oss mer om vår aptit och mättnad, som många aldrig riktigt lärt sig lyssna på, och som heller inte fungerar speciellt bra hos många överviktiga. I Slutbantat finns verktygslådan där du få olika verktyg att förstå dig själv och ditt ätbeteende bättre men också hållbara strategier och en genomgång av vilken mat som du ska satsa på.

"Slutbantat är en av de bättre hälsoböckerna på marknaden."

Annette Sjöberg, BTJ-häftet nr 4, 2019

"Som beteendevetare men även som generalsekreterare har jag har läst många böcker om övervikt och fetma men har aldrig läst något så här bra!"

Jenny Vinglid, generalsekreterare för HOBS
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Slutbantat : förstå din kropp och få en vikt som håller livet ut
 2. +
 3. Slutbantat : förstå din kropp och få en vikt som håller livet ut

De som köpt den här boken har ofta också köpt Slutbantat : förstå din kropp och få en vikt so... av Erik Hemmingsson (storpocket).

Köp båda 2 för 377 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Slutbantat : förstå din kropp och få en vikt som håller livet ut. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok alla borde läsa!!
  Tintin (Ockelbo), 1 juni 2021

  Förklarar på ett utomordentligt sätt om kroppsvikt och faktorer som påverkar vilken vikt vi har!! Borde ingå som studiematerial på alla skolor!!!

 2. Befriande!
  Maria, 26 september 2019

  Klok, befriande och lättläst! En härligt befriande läsning för en kronisk bantare. Att lyfta fram livsmedelsindustrins roll var för mig en riktig ögonöppnare - fy vad lurad jag känner mig. Vågen har åkt ut och mantrat är numera att välja mat som gör kroppen glad. TACK Erik Hemmingson!

 3. Bra innehåll...
  Engis65, 22 april 2019

  ... men har lite svårt för att språket inte riktigt flyter på, fastnar på att det ibland är fel ordföljd m.m...

  Men jag är kanske lite för petig med språk, innehållet är ju det viktigaste och det är mycket jag tar till mig och blir hjälpt av.

 4. Äntligen!
  Per Högberg, 14 januari 2019

  Äntligen lyckas någon förklara på ett enkelt och roligt sätt hur kropp, kost, motion och stress hänger ihop.
  Det är ju inte svårt alls om man bara följer författarens enkla logik. Jag tror alla kan få hjälp att må bra, både psykiskt och fysiskt med de raka, tydliga tips som boken förmedlar.

 5. Kalorier styr inte bara.
  ULJO, 11 januari 2019

  Bra tankar från övervikts forskare Erik H. Skönt att veta att övervikt inte endast beror på myter av lättja, dålig karaktär. Utan vissa har svårare att gå ner i vikt. Allt spelar roll klasskillnad, stressen, om man lever tufft, vilka genetiska förutsättningar vi har. Läsvärd bok!

 6. Mycket bra!
  Gunnar Andersson, 11 januari 2019

  Den är fantastiskt bra med många nya kunskaper, lättförståelig, praktiskt användbar med många konkreta tips, mycket angelägen, och borde läsas av ALLA!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Erik Hemmingsson

 • Kriget mot kroppen

  Erik Hemmingsson, Stina Wollter

  Alldeles för många tvingas idag leva med vikthets och fettfobi i en dietkultur som stjälper mer än hjälper. Överviktsforskaren Erik Hemmingsson och konstnären Stina Wollter delar här chockerande vittnesmål om viktmobbning, både från samhället i st...

 • Vardagsmotion : vägen till hållbar hälsa : fysisk aktivitet, viktkontroll och beteendeförändring

  Johan Faskunger, Erik Hemmingsson

  Bättre hälsa, kontroll över vikten, god kondition och psykiskt välbefinnande ... Fördelarna med fysisk aktivitet är många och tycks säkert självklara - och ändå är det så svårt att komma igång! I den här boken presenteras inga magiska snabbantning...