Nordens fjärilar : En fälthandbok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2019-05-14
Förlag
Bonnier Fakta
Originaltitel
Svenska fjärilar
Medarbetare
Lilja, Per (form)
Illustratör/Fotograf
Anna Torsteinsrud
Dimensioner
220 x 145 x 15 mm
Vikt
551 g
SAB
Ugjbb
ISBN
9789174249460
Nordens fjärilar : En fälthandbok (häftad)

Nordens fjärilar : En fälthandbok

(42 röster)  |  Läs 10 recensioner
Häftad Svenska, 2019-05-14
249
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Nordens fjärilar är en heltäckande fälthandbok över alla dagfjärilsarter som kan ses i Sverige och övriga Norden. Boken, som är en kraftigt reviderad upplaga av den lovprisade Svenska fjärilar, innehåller nu fullödiga beskrivningar av alla 152 arter dagfjärilar och bastardsvärmare man kan se i Norden. Totalt innehåller boken över 600 pedagogiska fotografier. Alla fjärilar är fotograferade i sin naturliga miljö. Vingarnas ovan- och undersidor visas - och om hanen och honan inte är lika visas båda. Överskådliga kartor visar varje arts aktuella utbredning och tydlig grafik redogör för olika arters flygtider. Nordens fjärilar är ett standardverk för alla som är intresserade att veta mer om våra vackra, fascinerande men hotade dagfjärilar.

"Detta är mer än bara en ny upplaga, det här är en helt ny bok - med extra allt jämfört med föregångaren. Den här fältguiden är Fågelguidens motsvarighet inom fjärilsskådandet med samma konsekventa pedagogiska upplägg...en bok man får svårt att klara sig utan, om man vill skåda dagfjärilar." (Vår Fågelvärld 3/2019).

"Det här är en av de fältguider som jag gillar allra allra bäst. Bo Söderström är från början fågelskådare, så han har gjort en skåda-fjärilar-bok från början... Plötsligt börjar han skåda med kikare, kollar hur de flyger och tar upp viktiga fältkännetecken... Jag gillar skarpt upplägget." (Didrik van Hoenacker, jourhavande biolog Naturhistoriska riksmuseet)

"En fantastisk bok att bläddra i... Ett måste för alla som fascineras av dagfjärilar... Bildmaterialet är i särklass...Tilltalande även för de som inte är riktiga artnördar." (Yrfän 2/2019)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nordens fjärilar : En fälthandbok
 2. +
 3. Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåt... av Patrik Svensson (pocket).

Köp båda 2 för 324 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Nordens fjärilar : En fälthandbok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underbart kunnigt om fjärilar.
  Myria, 20 augusti 2021

  Rikt illustrerad. Jag hittar mina besökare lätt med denna handbok. Synd bara att den inte har pärmar som tål hantering. Borde finnas i kartonnage.

 2. Välbehövlig uppgradering om fjärilar för min del.
  Liss H Eriksson, 15 juni 2021

  Mkr bra bok. Nu slänger jag min mkt gamla. Min kunskap om fjärilar har varit ganska dålig. Jag har känt till de vanligaste. En ny liten bekantskap visade sig som ledde till en fråga på FB i en fjärilsgrupp. Där fick jag rekommendation om denna bok. Ett mkt bra val.

 3. Nordens fjärilar : En fälthandbok (häftad)
  Hans-Åke Hällholm, 21 december 2020

  Kanonbok. Mycket bra bilder. Intressant med så många arter. En bok för alla --entusiaster som vanliga. En bra bok att ge bort i julklapp.

 4. Fantastisk fjärilsbok.
  Ariadne, 25 september 2019

  Fina bilder, informativa texter. Avbildar honor och hanar där könen ser olika ut och undersidor. Tydliga utbredningskartor och angivelser av flygtider. Här finner man även larver av några fjärilar.
  En mycket fin bok att ta till sig kunskap ur, eller bara bläddra, läsa och njuta av det fina bildmaterialet.

 5. Äntligen
  Vivvi, 23 augusti 2019

  Har länge sökt en fjärilsbok...nu är den hittad !! Och väldigt kul att läsa och att kolla fjärilarna i min trädgård

 6. Fjärilsbibel
  Olle Z Haeggström, 13 augusti 2019

  Nordens Fjärilar är en utvidgad utgåva från den tidigare "Svenska Fjärilar". Boken berör enbart dagfjärilar och bastardsvärmare. Det finns ju en del dagflygande andra fjärilar, t.ex. Gammafly men dessa finns inte med. Boken illustreras enbart av fotografier och bra sådana som både visar fjärilarnas undersida (i vissa fall avgörande för artbestämning) samt variationer i teckningarna. Innehåller även utmärkta utbredningskartor och flygtid i form av lättydda stapeldiagram. Saknar möjligen också ... Läs hela recensionen

 7. Bra men....
  Dan, 12 augusti 2019

  Informativ bok, men hade kanske för höga förväntningar på den.
  Har tidigare Sveriges fjärilar av Bo och tycker den är bättre!
  Formatet känns för stort. Brister i registret också.

 8. Nöjd fjärilskådare
  Else , 10 juli 2019

  Perfekt bok för en fjärilstokig, bra text och bilder, kan rekommenderas. Hoppas att det kommer en liknande bok om nattfjärilar och även en bok om mätare.

 9. Den perfekta följeslagaren
  Per S, 1 juni 2019

  Tveklöst den (hittills) mest fulländade OCH fältanvändarvänliga fjärilsbok för Sverige jag hållit i mina händer. Tydlig och informativ text / bild. Sen är bilderna en ren njutning!

 10. 100% nöjd!

  Riktigt bra bok med bra text och fina bilder. Nu hoppas vi på en bok till i samma stil med nattfjärilar :-)

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Bo Söderström