Föda utan rädsla (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2019-05-14
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Hancock, Eva-Jo (form)
Dimensioner
186 x 153 x 20 mm
Vikt
422 g
SAB
Vgab
ISBN
9789174249897

Föda utan rädsla

(23 röster)  |   Läs 7 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2019-05-14
299
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Allt fler kvinnor upplever en stark rädsla inför sin förlossning. Samtidigt är den svenska förlossningsvården säkrare än någonsin för både mor och barn.

Susanna Heli har arbetat med att ge födande kvinnor kraft och stöd under hundratals förlossningar. Här har hon valt ut sina fyra mest effektiva verktyg som hjälper dig att undvika stress och rädsla. Med andning, avspänning, rösten och tankens kraft leds du bort från rädsla och mot trygghet och kraft. Verktygen är enkla och kan användas under födandets alla skeden. De gör förlossningen till en stärkande och positiv upplevelse både för den födande kvinnan och för hennes partner.

Föda utan rädsla passar dig oavsett om du är förstföderska eller omföderska, om du väljer att ha bedövning eller föda helt utan smärtlindring, om du är mycket rädd eller bara vill vara förberedd.

Kvinnor som läst boken inför sin förlossning:

"Jag känner mig styrkt och lugn av bokens budskap och ser fram emot att föda mitt barn."

"Verktygen var så användbara och det var inte massor att komma ihåg eller tänka på. Och de var ännu mer användbara allt eftersom värk-förloppet fortskred."

"Det var jättehäftigt att känna hur rädslan bara försvann."

"Instruktionerna till min man var suveräna och de var precis så tydliga och informativa att jag kände mig trygg och så att han förstod vilken skillnad hans hjälp gjorde."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Föda utan rädsla
 2. +
 3. Praktika för blivande föräldrar : gravidfakta och barnkunskap på vetenskaplig grund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Praktika för blivande föräldrar : gravidfakta o... av Agnes Wold, Cecilia Chrapkowska (inbunden).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Föda utan rädsla. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Upprepande
  U12304817, 3 augusti 2022

  Upprepande, skulle kunna sammanfattats på 4-5 sidor. Har man någon erfarenhet av meditation eller andningsövningar behöver man inte läsa boken. Kändes mest som en 150 sidors reklambroschyr för att skaffa sig en doula innan förlossningen. Något som författaren själv jobbar med...

 2. En fin förberedande bok
  Amanda Mattsson, 1 februari 2022

  Att föda utan rädsla är den mest jordnära och pedagogiska bok jag lyssnat till. Att lyssna till ljudboken har givit en stund för avkoppling med en kopp te. Denna bok kommer jag att lyssna till minst två gånger till innan förlossningen. Det finns både teoretiska aspekter som varvas med praktiska övningar. Utmärkt strategi för att få denna kunskap att slå rötter och bli användbara när förlossningen väl är igång. Tack så hjärtligt för denna bok.

 3. Bra för vissa
  Camilla P., 16 september 2021

  Jag har inte tagit mig igenom hela, just för det känns som mycket upprepningar. Lite som en kurslitteratur där författaren får betalt per ord. Den är nog bra för de med stor rädsla, som behöver höra samma sak flera gånger samt på olika sätt. För mig som bara vill förbereda mig inför förlossningen finns det nog andra sätt som är bättre.

 4. Känner inte panik inför förlossningen längre!
  Julia , 10 november 2020

  Boken var väldigt bra för mig som haft mycket panikångest inför förlossningen. Nu känner jag mig inte rädd längre utan mer förbered och redo att göra det min kropp faktiskt är skapt för.

 5. Föda utan rädsla
  Katarina, 2 april 2020

  Absolut en av de bästa böckerna jag läst under min graviditet! Den har hjälpt mig att möta mina rädslor och att bli vän med dem istället för att springa ifrån dem. Jag var en av de som upplevde en ganska stark rädsla inför min förlossning men efter att ha läst boken blev jag mycket lugnare inombords och nu ser jag till och med fram emot min förlossning! På ett mycket enkelt, tydligt och begripligt sätt berättar Susanna om de olika verktyg för att bryta rädsla och stress samt lita på sin egen ... Läs hela recensionen

 6. Mkt upprepningar för att få ihop en hel bok
  Denise (Linköping), 21 oktober 2019

  Mycket tjat och upprepning om samma saker hela boken igenom. Kändes tunn och gav föga som inte kunnat ges på 2-4sidor sammanfattningsvis. Läste sen Att föda av Abascal vilken gav så mkt mer detaljer och innehåll utan upprepningar, inklusive verktygen för att föda utan rädsla. Behövs bara en bok som täcker allt och det gjorde den. Föda utan rädsla gav inte mkt alls tyvärr, utöver många sidors upprepning.

 7. Om du är rädd för att föda
  Michaela , 18 juni 2019

  Boken är bra skriven, och känner du rädsla inför förlossningen tror jag du kommer gilla boken och ha stor nytta av den. För mig som inte är särskilt rädd för att föda utan mer vill känna mig förberedd upplever jag nästan att jag funderar mer och blir mer osäker på mig själv och min egen förmåga att klara av en förlossning. 5 stjärnor för dig som är rädd, 3 stjärnor för dig som är på samma nivå som mig.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Susanna Heli

 • Trygg förlossning : en omvårdnadsmodell för minskad stress och rädsla

  Liisa Svensson, Susanna Heli

  Genom ett mångårigt samarbete med flera av landets barnmorskeutbildningar, förlossningskliniker och barnmorskemottagningar har författarna tagit fram en modell, Trygghetsmodellen, för att minska och förebygga stress och rädsla inför och under föda...

 • Peloton synnytys

  Susanna Heli

  Kehon kyky synnyttää on kehittynyt tuhansien vuosien mittaisen evoluution aikana. Synnyttäminen voi kuitenkin jännittää tai pelottaa, varsinkin jos kyseessä on ensisynnytys. Susanna Heli on ollut tukemassa ja voimistamassa synnyttäviä naisia sadoi...