Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2020-02-28
Förlag
Bonnier Fakta
Originaltitel
Konsten att elda
Medarbetare
Möllersten, Lukas (form)
Dimensioner
250 x 180 x 34 mm
Vikt
1169 g
SAB
Rbo
ISBN
9789174249996

Konsten att elda : allt om hur du förbereder, tänder och släcker

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-02-28
299
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  134
Visa alla 1 format & utgåvor
"Konsten att elda" är boken som lär dig allt om att göra upp eld utomhus. Eld- och överlevnadsexperten Mattias Norberg delar med sig av sin detaljerade kunskap om allt från att välja rätt ved och tillverka fiffiga tändmaterial till hur du får igång en perfekt brasa, även när veden är sur, vinden viner och tändstickorna glömts kvar hemma. Boken är rikt illustrerad med bilder som steg för steg lär ut såväl moderna som uråldriga eldningstekniker. Boken berättar också om människans långa och nära relation till elden och ger även den vetenskapliga förklaringen till eldens innersta väsen och beskriver vilka faktorer som avgör om du ska få fyr. Inget lämnas åt slumpen i denna unika och fascinerande berättelse om konsten att elda!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konsten att elda : allt om hur du förbereder, tänder och släcker
 2. +
 3. Sticka svenska vantar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sticka svenska vantar av Karin Kahnlund (inbunden).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Konsten att elda : allt om hur du förbereder, tänder och släcker. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och innehållsrik
  Ola Sundell, 9 oktober 2023

  Jag har haft väldig nytta av den här boken i mitt scoutledarskap. Mycket matnyttig information om eldning, hur olika träslag brinner, förberedelser och olika material för att tända, olika typer av eldar osv. För egen del hade kapitlet om eldborr kanske kunnat vara kortare, men det är en mycket liten detalj i sammanhanget. Enkelt att sätta betyget 5/5.

 2. Fullspäckad med fakta och inspiration!
  Doktor V, 10 augusti 2020

  En välskriven bok full av fakta, historia och inspiration om hur man eldar. Olika metoder och Tekniker för att göra upp eld och att hålla elden vid liv.

 3. Bibel
  P, 17 april 2020

  Trodde inte det gick att skriva så mycket om ämnet. Vissa partier är lite väl långrandiga men på det stora hela: En fantastisk bok att återkomma till. Rekommenderas varmt.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Mattias Norberg

 • Fickhandbok för naturbörjare

  Tony Blom, Christoffer Pencak, Mattias Norberg

  Fickhandbok för naturbörjare är något så enkelt som titeln säger - en handbok för dig som är nybörjare i naturlivet. Du får lära dig om vilka regler som gäller i olika områden, hur du gör upp och hanterar eld, samt vilka växter och svampar du enke...