Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Rebecka Martinsson (del 2)
Antal sidor
404
Utgivningsdatum
2009-08-20
Utmärkelser
Bästa svenska kriminalroman
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
180 x 110 x 31 mm
Vikt
230 g
SAB
Hc
ISBN
9789174290516

Det blod som spillts

(70 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket,  Svenska, 2009-08-20
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är nästan två år sedan mordet på den religiöse ledaren Viktor Strandgård tvingade Rebecka Martinsson tillbaka till Kiruna. Nu är hon sjukskriven och har svårt att minnas händelserna. Samtidigt utreder polisinspektör Anna-Maria Mella mordet på prästen Mildred Nilsson. Likheterna med mordet på Viktor Strandgård är sådana att polisen söker en copycat. Spåren har nästan kallnat, men i byn Poikkijärvi där prästen bodde värker sanningen under ytan. Mildred Nilsson var feminist och hamnade på kant med såväl sin arbetsgivare, männen i byn som jaktlaget. Jorden kan snart inte dölja de dräpta. Den väntar på att blotta det blod som spillts.

Det blod som spillts är den andra av Åsa Larssons kriminalromaner som alla utspelar sig i Kiruna. I serien ingår: Solstorm (2003), Det blod som spillts (2004), Svart stig (2006), Till dess din vrede upphör (2008) och Till offer åt Molok (2012).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det blod som spillts
 2. +
 3. Svart stig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svart stig av Åsa Larsson (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Det blod som spillts. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. betyg
  Erik, 13 april 2023

  Så rasande spännande precis som Blodsstorm och Svart Stig och hennes paxböcker. Förskräckligt sorgligt slut precis som sista paxboken Draugen. Man visste inte hur det skulle sluta.

 2. Superbra
  Anna-Maria , 20 augusti 2020

  Jag har hittat mig en ny favoritförfattare. Svårt att lägga ifrån sig boken när man väl har börjat med att läsa den

 3. Språket, landskapet och hundarna hos Åsa Larsson
  Lisa, 22 juni 2016

  Jag gillar Åsa Larssons böcker för att hennes språk är så målande, så varierat och bra; det hittar man verkligen inte hos alla deckarförfattare i Sverige. Jag gillar också Åsa Larssons landskap, hennes skildring av natur och årstider. De är på pricken som jag minns Norrbotten. Jag gillar även skarpt hennes beskrivningar av hundar! De vittnar om en mycket stor kunskap om och erfarenhet av hundars beteende, människors kärlek, hundars arbete och t.o.m. hundars död.

  Jag är mycket förtjus... Läs hela recensionen

 4. Man vill bara ha mer och mer tiden går fort när man...
  Fr B, 25 juli 2013

  Man vill bara ha mer och mer tiden går fort när man läser bra böcker. Mer om Norrland vill vi ha.

 5. Mycket fint beskrivna karaktärer och miljöer. Ett...
  Helene Karlsson, 30 maj 2013

  Mycket fint beskrivna karaktärer och miljöer. Ett underbart språk. Stor spänning och insiktsfullt berättat om människor och hundar (och andra djur). Gäller alla författarens böcker.

 6. Åsa Larsson är en av de bästa författare jag läst (och...
  Eivor Israelsson, 17 maj 2013

  Åsa Larsson är en av de bästa författare jag läst (och jag läser mycket). Kanske för att jag själv har rötter i Norrland, kanske för att jag älskar både svenska språket och det norrländska idiomet så hittar jag guldpärlor överallt i hennes texter.
  Just i denna boken var kanske upplösningen en aning overklig - men resten!
  Det blir absolut en 5:a i betyg!

 7. Vilken besvikelse!
  Malin H, 29 maj 2012

  Om Solstorm var seg så var den här ännu värre, tyvärr. Det känns som ett himla malande från sida till sida och dessutom blandat med det här kristna som jag inte riktigt uppskattar. Att den här boken vann pris för bästa deckare är för mig en gåta, likaså femmorna den har fått på t.ex Adlibris. Nej, det som räddar den här boken är att den handlar om Rebecka och att man får fortsätta följa henne och Anna-Maria Mella.

 8. Läsvärd
  -, 3 april 2010

  Ytterligare en bra bok av Åsa Larsson. Gång på gång har hon visat sin författarförmåga och denna bok är inget undantag. Klart läsvärd berättelse som verkligen kan rekommenderas. Jag gillar beskrivningarna av den ensamma miljön i trakten kring Kiruna och de villkor som finns här. Nästa bok vill jag gärna läsa!

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Åsa Larsson