Vredens druvor (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Albert Bonniers klassiker
Antal sidor
756
Utgivningsdatum
2010-02-04
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Torsten Jonsson
Medarbetare
Qvist, Pernilla (form)
Dimensioner
178 x 110 x 37 mm
Vikt
380 g
SAB
Hce
ISBN
9789174290899

Vredens druvor

(25 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2010-02-04
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
1930-tal och depression i USA. När Tom Joad återvänder efter fyra år i fängelset finner han att hans familj vräkts från gården. De svåra tiderna tvingar familjen att packa allt de äger i sin skraltiga bil och ge sig av till Kalifornien. Dit har de lockats av löften om jobb på bomullsfällt och persikoplantager, men drömmen om ett bättre liv finns bara i reklambladen. Västkusten är översvämmad av fattiga familjer som söker arbete, och giriga arbetsgivare som hänsynslöst utnyttjar deras utsatta situation. Fattigdomens mödor tär hårt på familjen, men till slut är det ändå solidaritet och lojalitet som är det viktiga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vredens druvor
 2. +
 3. Möss och människor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Möss och människor av John Steinbeck (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Vredens druvor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Obeskrivligt bra
  NoraMarianne, 8 maj 2024

  Det kan ta ett tag att komma in i boken och förstå sig på berättartekniken och karaktärerna men det är det så värt. En bok jag förmodligen alltid kommer bära med mig i minnet.

 2. Flyktingar undan nöd - sökande efter ett bättre li
  HO, 2 januari 2018

  En fantastisk skildring av depressionens USA som även ger insikt i vår egen tid. Och allt med ett fantastiskt språk.

 3. Läs boken och se sedan filmen båda är underbara
  Göran Karlsson, 2 februari 2016

  John Steinbecks roman "Vredens druvor" berättade om en svältande bondefamilj från Oklahoma som i en gammal lastbil reser till Kalifornien i hopp om att finna arbete som fruktplockare. Filmen av John Ford från 1940 anses vara en av de bästa amerikanska långfilmerna någonsin. Ett annat exempel där romanen och filmen är lika bra.

 4. Vredens druvor - John Steinbeck

  Första gången jag läste "Vredens druvor" var jag 20 år. Jag var hopplöst förälskad i en svårflörtad man och ville desperat lära känna honom, och förstå hans innersta väsen. När han nämnde att hans favoritroman var just denna kastade jag mig över den och började läsa. Vår relation blev kortvarig, men min kärleksrelation med John Steinbeck blev livslång.

  För det första är detta en fantastisk skildring av 30-talets USA. Den viktiga historiska kontexten går inte att förbise. Vill man fö... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av John Steinbeck