Siddhartha (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Albert Bonniers klassiker
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2012-01-18
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Nils Holmberg
Originaltitel
Siddhartha. Eine Indische Dichtung
Medarbetare
Stoyanov, Tzenko (form)
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
100 g
SAB
Hce
ISBN
9789174292374

Siddhartha

(38 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-01-18
89
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Siddhartha, en indisk brahmanpojke, lämnar sin faders gård och de gamla gudarna för att leva i självövervinnelse och askes. Men inte heller förnekelsen tillfredsställer hans längtan efter fulländning, och han ger sig ut i världen för att söka livets mening. Han blir framgångsrik och förmögen, en livsnjutare som lär sig den sinnliga kärlekens alla möjligheter hos kurtisanen Kamala. Men ledan, och smärtan när en älskad son glider ifrån honom, driver återigen Siddhartha ut på vandring, mot en tillvaro som rymmer verklig kunskap och kärlek till världen som den är.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Siddhartha
 2. +
 3. Stäppvargen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stäppvargen av Herman Hesse (storpocket).

Köp båda 2 för 226 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Siddhartha. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Alla borde läsa den
  Anders Cottrell, 7 juli 2022

  Fick mig att tänka på vad som är viktigt här i livet. Kommer att ha Siddhartha i mina tankar framöver.

 2. Märklig bok, som man bär med sig ett tag efteråt
  Lars Kinnunen, 4 april 2019

  Jag måste erkänna att jag hade fördomar mot boken innan jag satte igång att läsa; tänkte att det skulle bli något indiskt-flummigt med chakra och gudar och opersonliga beskrivningar av meditation och så vidare. Men den skjuter ganska omgående in sig på stora livsfrågor, och beskriver sedan hur huvudpersonen försöker hantera de frågorna, och hur den agerar eftersom, med olika grader av mognad och förståelse för vad existens betyder, genom livet. Så det var en mycket positiv upplevelse. Den har... Läs hela recensionen

 3. Tankeväckande
  keol, 3 februari 2016

  Lite motig början sedan läsvärd. Boken ger egna funderingar över efter vilka regler/religioner vi lever efter och hur vi väljer dessa (om vi väljer).

 4. En sorg när boken är slut
  annalena wijk (Vejbystrand), 19 maj 2015

  Har läst den flera gånger under livet! Underbar skildring om en värld och man! En bok man helst inte släpper och görna läser om!

 5. Originalet till "Alkemisten"
  Bo, 15 november 2014

  Paolo Coelhos "Alkemisten" lånade friskt från Hesses original, vilket få tycks medvetna om. Det som var överdådigt och fullt med lösa trådar hos Coelho är i originalets form hos Hesse en enkel, jordnära och äkta berättelse om inre sökande och meningen med livet, fri från Coelhos spekulationer och utanpåverk. Den skrevs redan 1922 och för vissa känns det kanske smått oattraktivt, men ta dig an den. Det är inte en lång berättelse, men den kommer att göra intryck. Missa inte heller Hesses "Stäppvargen". Båda är litteraturklassiker.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Hermann Hesse