Maffiakrig : nio avrättade män och staden de levde i (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
443
Utgivningsdatum
2012-05-10
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
250 g
SAB
364.106094861346,Oepa-c
ISBN
9789174292596

Maffiakrig : nio avrättade män och staden de levde i

(9 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-05-10
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Gängkrigen började i Malmö. Det stora nordiska mc-kriget på 1990-talet var den första stora uppgörelsen. Senare drogs både Göteborg och Stockholm in i våldsspiralen. Nu formas en ny generation gängkriminella i Malmö. Tidigare skedde morden undangömt, men efter 2004 har gangstermorden flyttat ut på Malmös gator. Flera dödliga attentat har misslyckats, men satt allmänheten i fara. De nya gängens förebilder finns i en äldre generation, den som svepande kallats "juggemaffian". Morden sker i båda generationerna. Förlorarna finns överallt.

Alla som dör är inte gangsterbossar. Bland mordoffren finns oftast fotfolket. Maffiakrig ger med sitt fokus på offren en mer rättvisande bild av vad dessa dåd handlar om än kvällstidningsrubrikerna.

Tobias Barkman och Joakim Palmkvist är kriminalreportrar på Sydsvenskan. I Maffiakrig gräver de djupare i nio gangstermord, de träffar gängmedlemmar och anhöriga, tränger in i en sluten värld och avslöjar nya omständigheter. Genom mordoffren berättar de om ett skitigt Malmö och granskar gängkriminaliteten bortom organisationsskisser och polisens most wanted-listor. Läsaren får också en inblick i kriminalreporterns yrke och får följa med till Malmös bakgator; svartklubbarna, parkeringshusen, rättssalarna -- och brottsplatserna där gängkriminalitetens största förlorare blir liggande kvar. När blodet rinner på Malmös gator är myten om helrörsfesternas, guldlänkarnas och lyxbilarnas gangstertillvaro långt borta.

Sju av de nio morden är olösta. I kölvattnet av polisens misslyckade mordutredningar föds nya krav på hämnd, och en framväxande alternativ rättsskipning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Maffiakrig : nio avrättade män och staden de levde i
 2. +
 3. Den undre världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den undre världen av Joakim Palmkvist (inbunden).

Köp båda 2 för 296 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Maffiakrig : nio avrättade män och staden de levde i. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra reportage bok
  bonadea, 2 augusti 2014

  En jätte bra reportage bok om gäng krigen i Malmö, trots många namn är det inte svårt att hänga med. Tobias Barkman och Joakim Palmkvist har gjort ett grundligt jobb, boken innehåller intervjuer med både gärningsmännen, deras familjer , rivaler och offer. Polismännen och social arbetare uttalar sig om olika insatser för att få stopp på kriminaliteten.

 2. Gullinina tycker till...
  Gullinina, 20 juli 2012

  En för mig helt ny insyn på bakgatorna i Malmö. Eller bakom, det som händer gör det även på öppna gator.

  Det är ett väldigt välformulerat och detaljerat repotage som vi får ta del av, hur det går till och ser ut under förbrytarnas uppväxt och tilväxt i områdena runt om i Malmö.

  I ett antal fall får vi även följa hur deras mord trogligen gått till men endast två av nio fall är idag lösta.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna