Bonjour tristesse (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Albert Bonniers klassiker
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2012-08-01
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Lily Vallquist
Originaltitel
Bonjour tristesse
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
83 g
SAB
Hce
ISBN
9789174292770
Bonjour tristesse (pocket)

Bonjour tristesse

(61 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-08-01
89
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bonjour tristesse är en sommarlovsberättelse från Rivieran om en sjuttonårig flicka som tillsammans med sin livsnjutande fader drömmer bort den ena solgassande dagen efter den andra. Men när den loja livsstilen hotas av faderns plötsliga förälskelse finns det ingenting som stoppar Céciles raffinerade grymhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bonjour tristesse
 2. +
 3. Madame Bovary

De som köpt den här boken har ofta också köpt Madame Bovary av Gustave Flaubert (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Bonjour tristesse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En varm, varm sommar
  Sarah , 2 februari 2016

  Jag spenderar gärna fler somrar med Céclie och hennes far. Fadern har en rad olika kvinnor, men bestämmer sig till slut för att överge sin loja tillvaro och gifta sig. Något som Cécile tänker försöka förhindra. Sagan gör en fantastisk skildring av denna sommaren vid havet och en ung kvinnas tillvaro. Den är varm, full av intriger och mänskliga relationer. En riktigt klassiker.

 2. Söt bagatell
  Läshuvudet, 9 december 2015

  Den var revolutionerande när den kom. Det är en inte nu. Tycker nog att det märks att det är en historia skriven av en gymnasist för ganska längesedan. Men ändå. "Bonjour tristesse" har sin charm. Och några närmast surrealistiska scener fastnar på näthinnan.

 3. Att läsa Bonjour tristesse är allt annat än tristess,...
  Polly, 3 december 2013

  Att läsa Bonjour tristesse är allt annat än tristess, så att säga. Den unga huvudpersonen Cécile kan vid första anblicken tyckas främmande i vår tids anda, men ändå är hon så samtida - hon lever i en värld där allting är så bra att hon inte kan förmå sig att vara riktigt lycklig, vilket i sin tur leder till både det ena och det andra. Känslorna nästan fysiskt svallar ut ur sidorna och ibland är den så vackert skriven att jag måste stryka under och anteckna ner, det här är en bok som passar pr... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Françoise Sagan