Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Albert Bonniers Klassiker
Antal sidor
526
Utgivningsdatum
2013-08-13
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Anders Bodegård
Originaltitel
Madame Bovary
Medarbetare
Hjertstrand Brensén, Åsa (form)
Illustratör/Fotograf
Maija Louekari
Dimensioner
180 x 110 x 35 mm
Vikt
280 g
SAB
Hce
ISBN
9789174293401

Madame Bovary

(39 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-08-13
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 10 format & utgåvor
Höstens fyra böcker i serien Albert Bonniers Klassiker är av helt olika karaktär och skrevs under olika epoker, men de har alla det gemensamt att det är kvinnors villkor som står i fokus. När vi på redaktionen letar i våra arkiv efter titlar att lyfta fram i serien är det ofta de manliga författarna som dominerar - i höstens släpp har vi velat lyfta fram fyra riktigt starka texter som har bäring än idag om kvinnor som går sin egen väg.Gustave Flauberts Madame Bovary är den ultimata boken om läsning. I berättelsen om Emma Bovarys äktenskap, upprepade otrohet, romanläsning, romantiska drömmar och slutliga tragedi ryms både läsningens himmel och helvete. Läsningen som flykt, som dröm, som bättre version av verkligheten. Flauberts klassiker, som när den först publicerades i Frankrike 1856 åtalades för osedlighet, men friades, ges nu ut i ny översättning av Anders Bodegård och med ett förord av Sara Danius. För den sjuttiotalsinspirerade formen står designern Maija Louekari som bland annat formgivit färgsprakande mönster för Marimekko.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Madame Bovary
 2. +
 3. Svindlande höjder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svindlande höjder av Emily Brontë (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Madame Bovary. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt aktuell än idag!
  Jessica, 24 juni 2021

  Mycket lättläst språk som jag tror passar de flesta. Bör också läsas av oss i vårt samhälle då konsumtionen kritiseras på ett elegant och underhållande sätt: trots ständig konsumtion mättas vår hunger aldrig, vi behöver ständigt mer, liksom Emma Bovary i romanen. Konsumtionen leder till hennes fall och död.

 2. Klassiskt godis

  Vilket språk, vilken historia! Man förstår varför denna bok blivit en klassiker!
  En av många olyckliga kärlekshistorier skildrad på ett mästerligt sätt!

 3. Snygg formgivning och fin översättning. En klassiker...
  Ms Veranda, 22 januari 2014

  Snygg formgivning och fin översättning. En klassiker som känns aktuell. En spoiler alert är på sin plats före Sara Danius förord. Alla är kanske inte införstådda med hur det går för madam B vilket levereras rakt över disk där. Bättre om den texten fanns sist i boken.

 4. Tankeväckande att den väckte så mycket uppseende på...
  mariamne (Åkarp), 29 november 2013

  Tankeväckande att den väckte så mycket uppseende på sin tid. Nu är den högst sedesam, och handlar om en kvinna som löpte efter män som en hynda och hennes totalt ovetande man. Dessutom var hon helt köpgalen och skydde inga medel för att kunna göra sina inköp.

 5. Högsta betyg, femma. Ny, fräsch översätting. Klassiker...
  Eva Birgitta, 27 augusti 2013

  Högsta betyg, femma. Ny, fräsch översätting. Klassiker som står sig. Realism, satir och litet tramsig romantik i en härlig blandning.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Gustave Flaubert