Räddaren i nöden (pocket)
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2015-10-13
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Klas Östergren
Originaltitel
The catcher in the rye
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
139 g
SAB
Hce
ISBN
9789174293814

Räddaren i nöden

(25 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-10-13
89
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Holden Caufield är 16 år och tycker livet är för jävligt, men ibland också så vackert att man kan dö. Han har just blivit relegerad från skolan och ska möta sina föräldrar i New York. Istället dyker han in i Manhattans storstadsdjungel för att under några hektiska dygn leva som en vuxen. Han hinner gå på nattklubbar, möta före detta flickvänner, misslyckas kapitalt med ett hotelläventyr med en call girl innan familjen obevekligt åter sluter sig kring honom.

J.D. Salinger har med Räddaren i nöden gett en tidlös skildring av ungdomens revolt mot den förstelnade vuxenvärlden. En fräck, rolig och desperat insiktsfull roman som blivit kultbok sen den kom ut i början av 50-talet. (I en uppdaterad översättning av Klas Östergren.)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Räddaren i nöden
 2. +
 3. Nitton åttiofyra : 1984

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nitton åttiofyra : 1984 av George Orwell (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Räddaren i nöden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En unik och charmig bok!!
  Coletta Szablowska, 15 juni 2023

  Jag blev helt uppslukad av boken. Det enda jag tänkte på var huvudpersonen och jag längtade efter varje ögonblick då kunde jag luta mig tillbaka och låta den boken förtära mig igen. Efter jag har läst "Räddaren i nöden" kan jag säkert säga att jag inte är samma människa. En fantastisk bok!!!

 2. Läsvärd
  ..., 9 augusti 2019

  Räddaren i nöden är en bok värd att läsa, kanske både för att lära känna Holden Caulfield och för att få insikt i en tonårings liv med osäkerheter och identitetskris. Absolut underbar bok med spänning, lycka, rädsla och sorg.

 3. Underhållande
  Tobias Karl Folke Filipsson (Söderköping), 13 februari 2018

  Man har ju själv varit med om en en liknande period i livet som huvudpersonen upplever. Mycket humor och lätt att hänga med.

 4. En klassiker bland ungdomsskildringar
  Ingrid, 23 november 2015

  Den mycket förvirrade ynglingen talar själv genom hela boken. Han uttrycker tankar och känslor som ständigt växlar mellan ytterligheter. Detta gör att huvudpersonen känns äkta och som läsare hoppas man hela tiden att han ska hitta rätt i sitt sökande. En mycket bra och annorlunda bok.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av J D Salinger