The Shining - Varsel (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
538
Utgivningsdatum
2014-01-20
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Bo G A Ericsson
Originaltitel
The Shining
Medarbetare
Pearson, David (form)
Dimensioner
179 x 110 x 34 mm
Vikt
294 g
SAB
Hce
ISBN
9789174293920
The Shining - Varsel (pocket)

The Shining - Varsel

(23 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-01-20
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
The Shining - Varsel Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  64
Visa alla 1 format & utgåvor
När Jack Torrance får i uppdrag att ta hand om det isolerade Overlook Hotel över vintern, ser han det som en möjlighet att komma på fötter igen efter att ha misslyckats som författare och fått sparken från sitt lärarjobb. Hans fru, Wendy, ser vintermånaderna uppe i bergen som en chans att läka relationen med Jack och förhindra att familjen splittras. Danny, deras femårige son, ser något helt annat. Han är synsk och kan se scener som ingen femåring någonsin borde få se. Han ser hotellets fasansfulla förflutna och de onda krafter som väntar på familjen ... Varsel är Stephen Kings tredje utgivna roman och den bok som innebar hans stora internationella genombrott. Boken ligger också till grund för Stanley Kubricks klassiska skräckfilm The Shining med Jack Nicholson i huvudrollen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. The Shining - Varsel
 2. +
 3. Jurtjyrkogården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jurtjyrkogården av Stephen King (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av The Shining - Varsel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spänning på hög nivå
  Lindzy, 29 juli 2019

  Jag har aldrig sett hela filmen utan bara de klassiska scenerna men var rädd att det skulle påverka ens egen fantasi och känsla. Men lyckligtvis gjorde det inte det. Boken och filmen, trots det lilla som jag har sett, skiljer sig väldigt mycket från varandra även om de har samma grund. Boken är fängslande, skickligt skriven och väver in de olika karaktärerna perfekt. Man får verkligen en känsla vad de olika personerna tänker och känner och hur hotellet förändrar deras personligheter.

 2. Kan en bok vara läskig?
  Emelie, 16 mars 2015

  Detta var den första Stephen King bok jag läst. Sen tidigare hade jag sett filmen och uppskattade handlingen men inte själva filmen därför var jag intresserad av att läsa boken. Jag tycker att Stephen King skriver väldigt bra och det är svårt att släppa boken, även efter att man läst ut den. Jag uppskattade att stämningen byggdes långsamt ut och kom inte som en smäll i slutet. Utan man fick följa hur karaktärerna förändrades. Hoppet mellan karaktärerna var väl gjort, trots åldersskillnader oc... Läs hela recensionen

 3. Underbart av King
  Miafia, 22 augusti 2014

  Har inte läst boken förrän nu, bara sett filmen som jag tyckte var jättebra. Boken är så mycket bättre!!! Älskar Kings sätt att skriva.

 4. Nöjd.
  Raphael, 14 juli 2014

  Utan tvekan lyckas Stephen Kings författande skapa en helt ny bild av The shining för mig. Jag hör till skaran av människor som sett filmen först, normen för detta årtionde skulle jag våga tro. Trots en förutfattad bild av karaktärer och en aning om vad som komma skall måste jag påstå att varje sekund av läsandet var ett nagelbitande nöje och att under rasterna på jobbet ofrivilligt slita sig ifrån boken var svårt! Stephen King målar en bild av varje enskild individ på ett mycket imponerande ... Läs hela recensionen

 5. En riktig bladvändare
  Vargen, 12 maj 2014

  Stephen King visar sin stora talang i romanen "The Shining (Varsel)". Den är lättläst och underhållande. Jag tyckte att man kom in bra i den. Var orolig för att det skulle vara tungt att läsa med tanke på antalet sidor men icke. King gör boken till en riktig bladvändare.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Stephen King