God jul : en berättelse (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2014-11-11
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
100 g
SAB
Hc
ISBN
9789174294224

God jul : en berättelse

(89 röster)  |  Läs 16 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-11-11
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I Jonas Karlssons finurliga julhälsning skildrar han med sin sedvanliga pricksäkerhet och med ett stort mått av humor kontorslivets vedermödor under några hektiska veckor i december. Det lackar mot jul i kommunhuset och ledningen diskuterar hur de ska kunna göra något festligt med husets fasad. Trots nedskärningar och stundande eventuella varsel är alla överens om att det vore trevligt att i år överraska med en spännande julhälsning för att sprida lite glädje till kommuninvånarna. Något speciellt och lite extra läckert, dock med noggranna krav på nollbudget. Snart bjuds lokalpressen in för att dokumentera projektet som vittnar om den fina lagandan som råder i kommunhuset. Men julpyntningen visar sig vara svårare att genomföra än man först har trott. När Gunvald på fritidsförvaltningen har svårt att förstå vikten av att samarbeta förbyts julglädjen till regelrätt krigsföring.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. God jul : en berättelse
 2. +
 3. Stargate : en julberättelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stargate : en julberättelse av Ingvild H Rishøi (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av God jul : en berättelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boken för alla offentiganställda!
  Åsa Fröberg, 27 december 2023

  Igenkänningsgraden är hög! En riktigt bra illustration av en offentlig arbetsplats. Skrattade mig igenom boken. Kan verkligen rekommenderas - isynnerhet till de som jobbar inom kommun och region.

 2. Jonas Karlsson i sitt esse

  Vansinnigt rolig och annorlunda allt jag läst! Bara J.K kan skriva om vardagliga händelser och få dem att bli så galna o roliga man aldrig kunnat tänka sig på egen hand. Läs o njut och upptäck att du sitter och ler!

 3. Sensmoralen
  Diego Pérez, 8 juni 2021

  Jag har gillat den. Jag lära mig språket och boken är lätt för att börja att läsa på svenska. Roligt och spännande!

 4. Ett gott skratt

  Denna bok har vi gett bort till minst åtta personer. Mycket rolig läsning. Vi kan knappt gå förbi kommunhuset utan att undra om det är så det går till.

 5. Skrattfest
  Lisbeth Boström (Timrå), 26 december 2020

  Alltså jag tror ingen annan bok fått mig att skratta så mycket snö den här och eftersom jag själv jobbar på kontor och tidigare har jobbat i offentlig verksamhet blev det extra kul ! Synd bara att den var på tok för kort men jag lär återkomma till den fler gånger för att få mig ett gott skratt!

 6. Bekräftar fördomar
  Kurt Robert Pettersson, 6 februari 2018

  Denna bok bekräftar verkligen alla fördomar om offentlig verksamhet. Ett givet köp! Bra skrivet och mycket roligt att läsa. Köp!

 7. Bra bok
  Eeva Höglund (Österbybruk), 31 maj 2017

  Jag tyckte mycket om denna bok. Lågmäld, humoristisk, porträtt av gruppdeltagare och deras roller i gruppen med enkla men skickliga penndrag. Jag känner igen mig i hur samspelet mellan människor utvecklas och något enkelt kan blir komplicerat. Inget ytligt i denna pärla till bok. Stort ämne beskrivet med enkel självklarhet. Rekommenderar den till alla!

 8. Stor bok om liten ämne
  Bokrec, 29 mars 2016

  Helt otroligt hur man kan skriva en hel bok (dock inte så lång) om att dekorera en byggnad :)
  Skickligt att kunna förmedla känslan av hur det kan se ut på en arbetsplats, hierarkier, informella beslutsvägar och annat som nödvändigtvis inte främjar verksamheten.

  Slutet kom lite snabbt på - men var roligt :)

 9. Mänsklig röra före julafton
  Arne Edman, 22 februari 2016

  Denna bok var den roligaste jag läst av Jonas Karlsson.
  Alla vill vara med och bestämma hur det skall vara.
  Slutet är som vanligt i Jonas Karlssons böcker oväntat.

 10. Novellsik roman
  Faktaintresserad, 7 januari 2016

  Med den här berättelsen har Karlsson skrivit en berättelse med ett lika oväntat slut som snarare förväntas finnas i en novell än i en roman. Man får stifta bekantskap med igenkännande karaktärer och låta sig roas eller bli frustrerad över hur svårt det kan vara för människor att kunna kommunicera. Bra läsning!

 11. Kul liten historia.
  Solan, 13 februari 2015

  Härlig berättelse om samarbetet på ett kommunalhus eller brist på samarbete.
  Den kan säkert stämma in på många andra arbetsplatser. Kul skriven men samtidigt
  ger det en kritik mot hur arbetskamrater kan ha det på jobbet , när allt skall göras som det alltid
  gjorts.

 12. Kul på kommunalhus
  Mia , 6 februari 2015

  För mig som kommunaltjänsteman är det här "handen i handsken". Rolig, rapp och igenkännande. För dig som har en annan arbetsplats roar den också, om inte annat för att bekräfta ryktet om "dom där på kommunen". Gillade du tv-serien Starke man gillar du den här 😀

 13. Fantastiskt!
  Åsa Margaretha Ram, 6 januari 2015

  Vilken oerhört underhållande och tänkvärd bok. Karaktärerna finns i verkligheten på varenda större arbetsplats. Stort tack till Jonas Karlsson som gav mig många skratt och som ibland lät mig sätta skrattet i halsen av igenkänning.

 14. En svensk Kafka
  Birgitta K, 6 januari 2015

  En trivial detalj som kommunens julhälsning till medborgarna och personalen förvandlas till ett Kafka-scenario med mardrömslika följder för personalen. Roligt, riktigt roligt, men med vass udd som lämnar lite besk eftersmak.

 15. Trist och tråkig
  Mikael, 11 december 2014

  Trist. Inga spännande tankar, ingen historia, torftigt språk. Tänkte: varför är denna bok skriven? Tidsslöseri för såväl författare som läsare var min känsla. Men genomtänkt att ha en jultitel som gynnar försäljningen när man är i julklappsnöd. Men gå inte på det.

 16. Julstress
  fredrika johansson, 30 november 2014

  Acceptabel version av julfirande. Vem kan inte känna igen sig i desperationen av julpyntet och de där personerna som verkar göra allt för att vara ivägen!
  Kan dock inte säga att jag är överdrivet nöjd med hur den är skriven. Men så är det väl när kändisar inom ett områden vill bli kändis inom ett annat, men behöver inte ha talang, det räcker med att känna folk.

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av Jonas Karlsson