Samlade dikter (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Serie
Albert Bonniers klassiker
Antal sidor
370
Utgivningsdatum
2014-08-12
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
210 x 135 x 26 mm
Vikt
397 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789174294262
Samlade dikter (storpocket)

Samlade dikter

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket Svenska, 2014-08-12
129
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I denna samlingssvolym finns dikter från de sju diktsamlingar Nils Ferlin gav ut. I sin diktvärld rörde han sig ofta kring teman som närhet och relationer, döden, livsåskådningsfrågor och människans otillräcklighet och utsatthet. Hans dikter ger uttryck för en starkt humanism och sympati för de som har det sämst ställt i samhället. Bland hans mest kända dikter finns Infall ("Man dansar däruppe ... Då slår det mig plötsligt att taket, mitt tak, är en annans golv.") Du har tappat ditt ord (Du har tappat ditt ord och din papperslapp, du barfotabarn i livet. Så sitter du åter på handlarens trapp och gråter så övergivet.) och På källaren Fimmelstången satt Lasse Lucidor. Omslag med inspiration från äldre tiders tapeterOmslagen till höstens klassikersläpp är skapade av formgivaren Sara Acedo med inspiration från gamla originaltapeter. Tanken är att tapeterna på ett lekfullt sätt ska knyta an till diktarna på olika sätt - tidsmässigt eller stilmässigt. Men framför allt tycker vi att det är vackra mönster som är värda att lyftas fram ur gömmorna. Omslaget till Nils Ferlins Samlade dikter pryds av en stilren och grafisk tapet med nästan handdragna linjer och mönster. Tapeten togs fram på 1950-talet och det är också nu fondväggen föds.Till vår hjälp för att botanisera i detta kulturarv har vi haft Mats Qwarfordt på familjeföretaget Handtryckta Tapeter, beläget i en gammal fångvaktarbostad på Långholmen i Stockholm. Handtryckta Tapeter sitter på ett unikt lager av originaltapeter från 1900-talets skiftande stilar. I över 30 år har de rekonstruerat och nytryckt historiska tapeter, till hembygdsgårdar och slott, torp och herrgårdar, lägenheter och muséer i hela norden. Med ett förord av Jenny Westerström.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samlade dikter
  2. +
  3. Straff

De som köpt den här boken har ofta också köpt Straff av Ann-Helén Laestadius (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Samlade dikter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Äldre dikter
    moonwriter (Åhus), 9 februari 2016

    Gillade denna bok den innehåller en bred samling av Nils Ferlins dikter. Boken är en pocketupplaga,tjock 371 sidor. Intressant förord av Jenny Westerström. Här kan man finna många guldkorn av Nils Ferlins diktning inte bara de mest kända utan många andra att upptäcka och ta till hjärtat.

Visa alla 1 recensioner