Med sina läppars svalka (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
394
Utgivningsdatum
2015-07-13
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Trollbäck, Henning (form) / Albert Bonniers Förlag (form)
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
220 g
SAB
Hc
ISBN
9789174294736

Med sina läppars svalka

(40 röster)  |   Läs 8 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-07-13
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Elena föds 1932 i en grekisk by med nio kyrkor. Theodor Kallifatides nya roman följer henne från uppväxten tills idag, då hon bor i Stockholm och målar ikoner. Det är ett dramatiskt liv. Hon tvingas uppleva den nådelösa tyska ockupationen 1941 och det ännu mer nådelösa inbördeskriget som följde efter. År av avrättningar, politiska förföljelser, grymma förbrytelser och djup fattigdom tvingar henne att söka ett annat liv, först i Australien och sedan i Sverige.Berättelsen om Elenas liv blir en parallell till Greklands historia. Samtidigt är den en skildring av ett äktenskap. Elena gifter sig som mycket ung med skolläraren Giannis och de håller ihop trots alla påfrestningar. Deras långa samvaro ställs i kontrast till deras dotters bittra skilsmässa. Romanen berättar också den moderna emigrationens historia - till Australiens stora himmel och till Aachens mörka gruvor. Det är en trasig värld som ska sys ihop av ännu trasigare människor. Men Elenas kärlek till sin man och hans kärlek till henne håller livet upprätt, trots att en plågsam hemlighet kastar sin mörka skugga över henne. Med sina läppars svalka är berättad med humor och skönhet, sensuellt och kärleksfullt. Det är kort sagt en bok av Theodor Kallifatides.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Med sina läppars svalka
 2. +
 3. Kärlek och främlingskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kärlek och främlingskap av Theodor Kallifatides (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Med sina läppars svalka. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ojämn
  Carin Folke, 20 januari 2017

  Tyvärr mycket besviken på en författare som har skrivit mycket bra och läsvärda böcker. Denna bok är mycket ojämn i sitt språk vilket är tråkigt. Han är mycket grov med många sexuella anspelningar som jag personligen inte tycker hör hemma i god litteratur "att hänga upp sin handduk på ett stånd" - uppskattas inte av mig.
  Ryckig i innehåll trots många bra skildringar om krigets elände och människors lidande och flykt.

 2. En typisk Kallifatides
  Ingrid Nettervik, 29 mars 2016

  En fängslande berättelse om kärlek med historisk förankring såväl i krigets Grekland som i det Sverige många greker invandrade till. Fascinerande historia också om hur grekerna invandrade till Australien. Man får en inblick i hur man där hanterade invandrare på 1940-talet och hur väl en del av dem kunde etablera sig. Kallifatides skriver som alltid på god svenska av hög litterär kvalitet.

 3. Bra bok
  Peter Lennart Wall, 17 februari 2016

  Tyckte att boken var bra, helt klart läsvärd. Men den berör mig inte, något saknas. Har svårt att sätta fingret på vad jag saknar, kan vara att personerna inte blir "riktiga människor" utan mer ytliga bekantar som jag inte får några djupare känslor för. Men klart läsvärd!

 4. Fantastisk
  Catherina, 2 oktober 2015

  Att läsa den är en ren njutning, är man dessutom intresserad av Greklands moderna historia lär man sig något och förstår mer!

 5. Alla borde läsa denna bok!
  Ami, 27 september 2015

  När jag läser Med sina läppars svalka kastas jag mellan skratt och gråt! Jag lär mig om Greklands efterkrigshistoria, njuter av kärleksscenerna, förfäras av människors grymhet, skrattar åt dråpliga scener och mustigt språk och följer Elenas kamp för ett bättre liv.

 6. Läs den!
  Lasse Sten, 22 september 2015

  Spännande välskriven berättelse. Greklands historia speglad genom en kvinnas liv. Att tvingas ge upp sitt land för att emigrera: många grekers öde.

 7. Engagerande och lärorik. Läs den!
  Sufe, 4 september 2015

  En fantastisk bok! Ett fantastiskt människoöde! Högaktuell i dessa tider av massflykt.
  Förutom att engagerande skildra några människoöden ger boken också en djupare inblick i Greklands närhistoria. Boken påminner oss återigen om att flyktingar inte är en luddig enhetlig massa utan består av mängder av individer, som var och en genomlevt omständigheter som vi har svårt att ens föreställa oss. Människor med drivkrafter/resurser som alltför sällan tas tillvara när de kommer hit. Kallifatide... Läs hela recensionen

 8. Vacker text, smakar på orden
  Merike Majwell, 25 augusti 2015

  Streckläsning - kan inte lägga ifrån boken.
  Vacker'text, spännande och händelserik story.
  Fantastisk research! Målande sätt att beskriva platser och händelser.
  Även tragiska händelser blir vackra med Kallifatides text. Jag läste om vissa avsnitt bara för att kunna smaka på orden ännu en gång.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Theodor Kallifatides