Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
297
Utgivningsdatum
2016-04-29
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
162 g
SAB
Hc
ISBN
9789174295221
Musselstranden (pocket)

Musselstranden

(14 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-04-29
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Med Musselstranden från 1998 fick Marie Hermansons sitt stora publik- och kritikergenombrott. Nu ges den ut på nytt för gamla läsare att återvända till och nya generationer att upptäcka.

Från ett smutsigt barnhem i Indien anländer Maja till sommarhuset i Bohuslän. Året är 1969, en tid full av framtidstro. Hennes adoptivfamilj är idealisk: föräldrarna är kulturkändisar, farfar professor, syskonen begåvade och självständiga. Men Maja är en gåta. Trots kärlek och uppmuntran förblir hon stum och otillgänglig.

När Maja är fyra år följer hon med sina tonårssyskon för att tälta ute i havsbandet. Under natten försvinner hon spårlöst. Sex veckor senare finner man henne vid Musselstranden, långt från den ö där hon försvann.

Ulrika, kamrat till Majas storasyster, följer händelserna på nära håll. Som vuxen grubblar hon fortfarande över Majas försvinnande. Hon beger sig på nytt till Musselstranden och gör ett märkligt fynd.

Som en mörk skugga i bakgrunden finns en annan ung kvinna, Kristina, som skapar sina egna bilder, sin verklighet, av vad hon finner vid havet. Kanske har hon en ovanlig förmåga att se samband i det till synes oförenliga.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Musselstranden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Seg
  Bo Anders Lennart Svensson, 6 februari 2018

  Kom aldrig till saken orkade inte läsa ut. För mycket ord för lite substans.
  Författaren bör träna på att få mera flyt.

 2. Ķlassiker !
  läst mycket, 11 januari 2017

  En fantastisk bok som jag inte kan sluta att ge mina kompisar! Skrevs för många år sedan men den håller ännu

 3. Helt ok
  Aline, 18 november 2016

  Svår att komma in i då jag tyckte den var segstartad, ville mest att den skulle ta slut.Blev besviken då jag hört så otroligt mkt bra om den. Kanske inte min typ av bok..

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Marie Hermanson