Masja (pocket) Spara 65%
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
586
Utgivningsdatum
2016-05-10
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Wohlfahrt Larsson, Elsa (form)
Dimensioner
178 x 110 x 37 mm
Vikt
309 g
SAB
Hc
ISBN
9789174295320

Masja

(6 röster)
Pocket,  Svenska, 2016-05-10
29 83 Du sparar 65%
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Masja är det avslutande sidostycket i den mäktiga triptyk om familjen Tolstoj som Carola Hansson inledde med den Augustnominerade romanen Andrej (1994). Andrej handlar om den av Lev Tolstojs söner som betraktades som familjens svarta får medan nästa del, Med ett namn som mitt (2005), skildrar sökandet efter Andrejs till USA utvandrade sonson.

Den nya romanen ställer dottern Masja i centrum. Hon var det av barnen som stod den berömde författaren närmast och därför den som kanske var allra mest utsatt för hans patriarkala maktutövning. Men även modern ville styra hennes liv. Boken handlar om Masjas sökande efter en egen identitet, och det är den laddade relationen mellan far och dotter som är bokens huvudtema. Den ger också ett sammansatt porträtt av den komplicerade personen Lev Tolstoj.

Suveränt blandar Carola Hansson glimtar av sin egen väg in i romanen med en fiktiv gestaltning av Masjas liv under 1800-talets sista decennier och fram till hennes död 1906. Boken blir en bred och levande skildring inte bara av människorna och livet på familjegodset Jasnaja Poljana utan också av tidens sociala förhållanden. Via autentiska utdrag ur brev och dagböcker träder vi in i en värld där människorna - samtidigt som de ägnar sig åt umgänge, sköna konster och andlig utveckling - desperat försöker förhålla sig till de alltmer påträngande sociala och politiska spänningarna i sekelskiftets Ryssland.

Berättelsen om Masja är ett gripande kvinnoöde och tangerar frågor som är högaktuella idag. Den bärs fram av ett språk som är klart och genomlyst, meningarna är långa och vindlande, helheten rytmisk och omväxlande; att läsa den är en skönhetsupplevelse. Den avslutande delen i Carolas Hanssons ryska svit är en rik och storslagen roman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Masja
  2. +
  3. Dubbelporträtt : en roman om Agatha Christie och Oskar Kokoschka

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dubbelporträtt : en roman om Agatha Christie oc... av Agneta Pleijel (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carola Hansson