Blodsbunden (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-05-10
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Wilsson, Eva (form)
Dimensioner
180 x 110 x 35 mm
Vikt
286 g
SAB
Hc
ISBN
9789174295337
Blodsbunden (pocket)

Blodsbunden

(60 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-05-10
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Blodsbunden Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Mitt i en nedgången förort bor en blåblodig prinsessa med sin man, deras tre barn och en gigantisk schäfer. Innanför väggarna i höghuslägenheten försöker familjen hålla en egen värld vid liv, och där vill mamman helst stanna. Den äldste sonen Amadeus sätts i privatskola i stan "för att inte bli knarkare som grannbarnen", som hans mamma säger. Han ska bli bäst i skolan, säger hans våldsamma pappa, som är besatt av tanken att barnen ska klara sig bättre i Sverige än han själv gör.

I förorten är Amadeus den snobbige pojken som inte hör hemma och bland överklassbarnen i privatskolan passar han inte heller in utan mobbas hänsynslöst och brutalt.

Så småningom möter vi den vuxne Amadeus, som tror att han gjort sig fri från blodsbandens krav. Han har gift sig med kloka och starka Petra, han har bildat en ny, mer harmonisk familj. Men allt han har vunnit sätts på spel när hans bästa vän ber honom hjälpa henne och hennes tjej att skaffa barn. Varken Amadeus nya familj eller hans gamla ser med blida ögon på detta hot mot kärnfamiljen.

Blodsbunden är en historia om att aldrig förlora hoppet om en bättre värld. Med stor närvaro och svart humor tar sig Augustin Erba frågor om arv, familj och frihet. Denna gripande berättelse tar avstamp i hans eget liv och de läsare som berörts av hans texter i antologierna Mor, mamma, morsan och Uppdrag pappa kommer att sträckläsa den här romanen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blodsbunden
 2. +
 3. Om uträkning av omfång 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om uträkning av omfång 2 av Solvej Balle (inbunden).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Blodsbunden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande
  Anita Margareta Thedvall, 25 december 2021

  En djärv, smärtsam, tragisk och stundtals hoppfull inblick i en familjetragedi, som till slut får en bra upplösning. Jag rekommenderar den varm, för den är mycket läsvärd!

 2. Tankeväckande
  Monika Larsson, 5 september 2018

  När man kommer in i boken är det svårt att sluta. Ger insikt i saker som jag absolut inte reflekterat över. Man hoppas att vissa saker inte händer idag.

 3. Gripande berättelse

  En gripande berättelse om en barndom där familjen lämnas helt åt sitt eget öde och dess konsekvenser för uppfattningen om det egna "vuxenjaget" Författaren klarar med stor skicklighet att balansera berättelsens smärta med värme och intelligens. En bok som man aldrig vill ska ta slut.

 4. En bok att sträckläsa
  Michael Kolterjahn, 2 januari 2018

  Blodsbunden är något så ovanligt som en modern episk roman som samtidigt är självupplevd, samtidigt djupt tragisk, humoristisk och medmänsklig. Mean kan inte släppa boken när man väl har börjat läsa.

 5. Engagerande
  Birgitta , 25 juni 2017

  En starkt påverkade och läsvärd bok med många bottnar. Vi läste den i en bokcirkel och den gav upphov till många olika reflektioner och intressanta diskussioner

 6. Försummelse
  Ewa Sundbäck, 17 oktober 2016

  "Blodsbunden" av Augustin Erba. Jag tycker att det är svårare att recensera en bra bok jämfört med en dålig bok. Intrycken blir mer komplexa och det är svårt att hitta orden. "Blodbunden" var en bra bok. En mycket bra bok. Det bestående intrycket är blandade känslor. Sorg tillsammans med en vilja att bryta mönster.

  Augustin Erba växte upp i förorten Fisksätra. Pappan var en atomfysiker som flytt från Egypten. Mamman var ättling till den Habsburgska familjen. Det fanns en yngre syster... Läs hela recensionen

 7. Gripande
  Carin Folke, 22 september 2016

  En underbar bok om hur främlingskap kan upplevas i en liten pojkes värld. Om svårigheter med att bli utsatt för mobbing och om att förväntas ta ansvar för en syster och dessutom problemet med alltför höga förväntningar av sina föräldrar som själva har svårigheter med att acceptera ett nytt samhälle.

 8. Borde läsas av alla!

  För att bättre förstå hur livet kan te sig för en invandrarfamilj i svensk förort. Detta är en dokumentär, därför extra intressant. Dessutom med ett mycket oväntat beslut som huvudpersonen måste fatta.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Augustin Erba