Underkastelse (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2016-07-12
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Kristoffer Leandoer
Originaltitel
Soumission
Dimensioner
178 x 110 x 17 mm
Vikt
146 g
SAB
Hce
ISBN
9789174295368

Underkastelse

(49 röster)  |   Läs 8 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-07-12
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
2022 vinner Muslimska brödraskapet det franska presidentvalet, i hård kamp med Nationella fronten. Det är utgångspunkten för Michel Houellebecqs omdiskuterade "Underkastelse", som handlar om litteraturläraren François och hans gradvisa anpassning till de politiska förändringarna. "Underkastelse" är en mångtydig idéroman, misantropisk och oväntad på Houellebecqs oefterhärmliga vis. "En författare på utmärkt gott humör" skrev DN om originalet, medan SvD kallade Houellebecq för "en osvikligt underhållande röst i vår samtid".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Underkastelse
 2. +
 3. Elementarpartiklarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Elementarpartiklarna av Michel Houellebecq (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Underkastelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tänkvärd och full av humor
  Irene Wistrand, 25 februari 2023

  Den fick mig att få syn på mitt eget samhälle från en ny och oväntad synvinkel. Och så rolig trots en allvarlig ambition!

 2. Längtan efter underkastelse?
  Petter , 10 februari 2022

  Jag läste boken med stor behållning. Inte en av Houellebecq mest "underhållande" böcker. Men intressant. Och fortfarande aktuell. Inte minst med tanke på partiet Nyans utbredning i Sverige.

 3. Tankeväckande
  Lennart Anderson (Malmö), 9 mars 2021

  En annorlunda framtidsvy.Relaterar en kulturändring i Väst till en ideologi och religiositet som är oss främmande men som inte är helt skrämmande. Lättläst och händelserik.
  De erotiska sidorna var inget större plus men skulle stärka huvudpersonens oroliga sinne.

 4. För mycket av den manliga blicken
  Bokmalen, 3 november 2019

  Mest intressanta tanken var att man kan komma på tolka subsidiaritetsprincipen så att det som kan lösas på familjenivå inte får lösas på högre nivå, exempelvis barn- och äldreomsorg. Tanken svindlar och jag insåg att jag värderar individualismen mycket högt!

 5. Briljant och aktuell
  TM Nilsson, 9 mars 2019

  'Underkastelse' gavs ut samma ödesmättade dag som morden på karikatyrtecknarna på tidningen 'Charlie Hebdo' i Paris i början av januari 2015... Ett både kusligt och meningsfullt sammanträffande. Och jag är övertygad om att boken skulle ha sett annorlunda ut om den kommit ut ett halvår senare. Men nu blev det inte så. Houellebecq har inte gjort sig känd för att stryka islam 'medhårs' och har blivit även ställd inför rätta vid ett par tillfällen med anledning av sin skoningslösa kritik av den ... Läs hela recensionen

 6. Insiktsfull och skrämmande
  Lars-Erik Lindholm (Stockholm), 25 februari 2019

  Han gräver i sådant man normalt inr pratar om. Och gör en omöjlig framtid högst trolig. Det är ju en bok som ger bränsle till många aktuella frågor

 7. Underkastelse

  Intressant bok, men jag trodde att den skulle vara mer samhällsanalytisk. Huvudtemat blir för mycket om den medelålders mannens sexproblem.

 8. Mer allvar än de flesta anar hos Houellebecq!
  Carl Johan Ljungberg, 23 augusti 2016

  Kanske ser många läsare Michel Houellebecqs Underkastelse mest som en liknelse om hur ett skickligt politiskt attentat genomförs. Ett attentat där ett islamistiskt parti genom att hålla låg profil och vädja till krav som tilltalar franska samhällsbevarare skjuter ett grundskott mot den franska upplysta tradition som haft sådan betydelse och ännu bär sådan prestige. Här gaddar alltså en grupp lärda och smarta islamister ihop sig för att göra Frankrike till en politisk språngbräda in i ett hågl... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Michel Houellebecq