Livet vi drömde om (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2016-09-13
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Maria Björkman
Originaltitel
La vie en mieux
Medarbetare
Scheutz Partners AB (form)
Dimensioner
179 x 110 x 15 mm
Vikt
135 g
SAB
Hce
ISBN
9789174295450

Livet vi drömde om

(35 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-09-13
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Anna Gavaldas Livet vi drömde om består av två berättelser som kretsar kring människor som på olika sätt är vilse i tillvaron. Den första handlar om 24-åriga Mathilde. Hon har gett upp sina studier i konsthistoria för ett arbete hon egentligen är ointresserad av. Hon säger att hon är lycklig, men måste dricka för att påminna sig själv om det. En dag glömmer hon sin handväska som innehåller 10 000 euro på ett kafé. Jean-Baptiste, en lönnfet kock med tubsockor, hittar väskan. Några månader senare, på grund av Jean-Baptiste, bestämmer sig Mathilde för att förändra sitt liv.

Den andra berättelsen handlar om 26-årige Yann. Han är utbildad formgivare men arbetar som säljare i väntan på att något bättre ska dyka upp. Yann skulle inte säga att han är olycklig , men ofta när han passerar floden Seine föreställer han sig att han hoppar i och drunknar. En kväll blir han bjuden på middag hemma hos sin granne, konsthandlaren Isaac. Några timmar senare, på grund av Isaac, bestämmer sig Yann för att förändra sitt liv.

Med sin rappa och humoristiska prosa har Anna Gavalda en förmåga att låta läsaren komma rörande nära personerna hon skriver om. Hon talar om världen av idag med fingertoppskänsla för detaljer, och beskriver ömsint hur den tyngande vardagen också kan innehålla det som får människor att lyfta.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Livet vi drömde om
 2. +
 3. Jag vill berätta något för dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag vill berätta något för dig av Anna Gavalda (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Livet vi drömde om. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inte min sorts bok.
  Anne , 27 december 2016

  Finns säkert många som tycker den är jättebra, men jag gillar lättare skrivna böcker. Jag gillar mer böcker med en riktigt historia i.

 2. Annorlunda
  ANNA ERIKSSON (Örnsköldsvik), 6 november 2016

  En ny bekantskap med denna författare aldrig läst hennes böcker. En annorlunda berättelse men jag ville läsa vidare för att se hur det gick. Hon skriver annorlunda med lite flummig berättelse.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anna Gavalda