Näktergalen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
526
Utgivningsdatum
2017-01-12
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Micka Andersson
Originaltitel
The Nightingale
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
180 x 110 x 32 mm
Vikt
276 g
SAB
Hce
ISBN
9789174295856
Näktergalen (pocket)

Näktergalen

(81 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket Svenska, 2017-01-12
79
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I kärlek upptäcker vi vilka vi vill vara.

I krig förstår vi vilka vi är.

När Vianne Mauriacs man ger sig av till fronten 1939 tror hon att hon är trygg för egen del. Det är otänkbart att nazisterna ska kunna invadera Frankrike.

Men invasionen kommer, och i hennes hus flyttar det in en tysk kapten. Vianne har inget val - om hon vill behålla sitt hem måste hon och dottern dela det med fienden.

Allt eftersom kriget fortsätter blir bristen på mat och pengar akut, och den hotfulla situationen tvingar Vianne till allt större uppoffringar för att skydda sig själv och sin familj.

Samtidigt befinner sig Viannes syster Isabelle i Paris. Hon är en rebellisk artonåring som vägrar acceptera det franska nederlaget. När hon förälskar sig i en partisan dras hon med i motståndsrörelsen. För henne finns inga kompromisser och ingen väg tillbaka.

Kristin Hanna beskriver i Näktergalen kvinnornas krig, den tillvaro på hemmaplan som sällan skildrats. Hennes berättelse om de två systrarna i det ockuperade Frankrike blir en berättelse om styrka och kärlek i en omöjlig tid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Näktergalen
 2. +
 3. Himmel över Alaska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Himmel över Alaska av Kristin Hannah (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Näktergalen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stark och djupt berörande
  ljuva_lilla_bokbubbla, 19 mars 2022

  Det här är en mycket stark och berörande berättelse om systrarna Vianne och Isabelle i Frankrike under det otroligt vedervärdiga andra världskriget. Kapitlen varvas lite mellan systrarna och berättelsen sträcker sig över alla år som kriget pågick.

  Det är en bok om mammorna och barnen. De som inte kallas till striderna. De som blir kvar hemma men också måste kämpa för sin överlevnad. De som behöver hitta sätt att klara sig under ockupation och samtidigt hålla både sina barn och sig sj... Läs hela recensionen

 2. Läs!
  Maria Ullgren, 9 februari 2022

  Boken har det mesta. Så olik författarens andra böcker, det här är hennes bästa, enlig mig.
  Näktergalen är både gripande, romantisk och spännande och det är intressant att läsa om Frankrike under andra världskriget.

 3. Magisk bok
  Camilla Eriksson, 31 januari 2022

  Fantastiskt bra bok. Blev berörd och kunde inte lägga ifrån mig boken. Välskriven från första till sista sida. Kristin Hannah har skrivit ännu en bok som man inte kommer att glömma.

 4. Den biter sig fast
  - (Timrå), 30 september 2020

  Har kommit drygt halvvägs och den är så fantastisk och gripande och spännande så jag önskar att den aldrig tar slut men samtidigt måste jag läsa så fort tillfälle ges. Läs den!

 5. Gripande skildring av andra världskriget
  Carina, 15 augusti 2019

  En otroligt välskriven roman som skildrar två systrars liv under Tysklands ockupation av Frankrike under andra världskriget. Boken skildrar på ett väldigt trovärdigt och målande sätt hur livet kunde se ut för den franska befolkningen under ockupationen och det är svårt att lägga ifrån sig boken, eftersom båda systrarnas öden griper tag i dig som läsare.

 6. Fantastisk läsning!

  Näktergalen griper tag i en från första sidan. Sen är man fast! Att det dessutom grundar sig på en sann historia gör den ändå mera spännande. Krigets fasor kryper under skinnet.

 7. En riktig bladvändare!
  Ina, 11 december 2017

  En av de bästa böcker jag läst som handlar om ockupationen av Frankrike. Man riktigt känner den vanmakt som folk måste känt när de utsattes för nazisterna och de som valde deras sida. Man slås också av det mod som motståndsrörelsen visade. Väldigt spännande läsning!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Kristin Hannah