Ett nytt land utanför mitt fönster (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2016-11-15
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Molinder, Désirée (form)
Dimensioner
178 x 109 x 10 mm
Vikt
91 g
SAB
Gcz Kallifatides, Theodor
ISBN
9789174296112

Ett nytt land utanför mitt fönster

(36 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-11-15
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"I början då jag var en främling som skulle erövra främlingskapet kastade jag mig över det nya språket likt en utsvulten hund över en saftig köttbit. Jag åt upp svenskan. Jag fyllde min mun med ord, tuggade dem, svalde dem. Jag tog vissa ord i min mun som praliner. Fors, älv, flod, fjäll, berg, hav, vik, sol, moln, regn, snö, dag, natt. Jag föll platt för den svenska naturens enstavighet.

Som författare har jag aldrig varit friare än i dessa första dikter då skrivandet inte var bundet vid futtigheter som mening, betydelse, avsikt. Men det är bara en gång i livet man kan skriva på det sättet."

"Om man är invandrare och samtidigt inte beredd att möta det nya med välvilja och intresse, då är man dömd att hamna i samhällets utkanter; och om ett samhälle tar emot nya människor utan att vara berett att möta det nya hos dem, då blir det dömt att få problem.

Allt detta är egentligen självklarheter. Tyvärr verkar det nödvändigt att upprepa dem."

Det är så mycket man inte vet när man lämnar sitt land. Man anar inte att man bär med sig så många strukturer och spår i sin själ och att de slutligen får en att vara och förbli en främling i det nya landet; och när man inte längre är en främling i det nya landet har man blivit en främling för sig själv och då är man främling överallt."

Några smakprov ur Theodor Kallifatides avklarnade och nakna berättelse om främlingens villkor och möjligheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett nytt land utanför mitt fönster
 2. +
 3. Allt går sönder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt går sönder av Chinua Achebe (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Ett nytt land utanför mitt fönster. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett land utanför mitt fönster
  Heba Kurdi, 14 februari 2024

  En känslosam resa av tillhörighet. Boken rörde mig på en personlig plan och jag kommer att läsa den igen. Jag rekommenderar den starkt till alla, oavsett om de har en utländsk bakgrund eller inte. Denna bok har en förmåga att gripa tag i läsaren och ta dem med på en känslosam resa. Genom att utforska teman som identitet och tillhörighet, lyckas författaren skapa en stark koppling till läsaren. Berättelsen berör djupt och får oss att reflektera över vår egen plats i världen.

 2. Som alltid
  ClasseW, 17 oktober 2019

  Med sitt fina färgrika språk som alltid ,så framstår för mig en författare som borde fått Nobelpriset för länge sedan.

 3. Mästerligt om allas vårt utanförskap
  Erica, 7 september 2018

  Jag läste halva boken för 5-6 år sedan, men i samband med en flytt så blev den stående.

  Nyligen så plockade jag upp den igen, för att läsa färdigt ...
  ... började sedan omedelbart om från början, och sträckläste boken en gång till.

  Exakt vad som berörde mig så starkt är svårt att svara på, men främst är det nog Kallifatides hudlösa sätt att på underbart vacker svenska formulera allmänmänskliga tankar om allas vår ensamhet, vilsenhet och hur perspektivet ändras när vi bli... Läs hela recensionen

 4. Språkmönster och människors beteenden
  Helena Sigblad, 30 december 2016

  Teodor Kallifatides skriver en bok som är före sin tid, han skriver om vår tid så som den har blivit. Det är en filosofisk bok där han vänder och vrider på att flytta till ett annat land och när/om man blir en självklar del i det nya landet. Han beskriver också hur olika språk kan ha olika nyanser som lyser igenom när man "kan" språket, men före det hör och ser man inte skillnaderna.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Theodor Kallifatides