De oroliga (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2017-04-13
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Urban Andersson
Originaltitel
De urolige
Medarbetare
Haraldsen, Egil (form)
Dimensioner
179 x 110 x 22 mm
Vikt
203 g
SAB
Hce
ISBN
9789174296181

De oroliga

(88 röster)  |   Läs 8 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-04-13
83
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Jag numrerar, ordnar och katalogiserar. Jag säger: Det var tre kärlekar. Jag är idag lika gammal som min far var när jag föddes. Fyrtioåtta år. Min mor var tjugosju, hon såg både mycket äldre och mycket yngre ut än sin ålder den gången."

De oroliga är en lekfull, utforskande och genreöverskridande roman om ett barn som inte kan vänta med att växa upp, och föräldrar som skulle föredra att vara barn. Det är en bok om minnen, glömska och de många berättelser som utgör ett liv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av De oroliga. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande läsning om en ensam flicka
  Elisabeth Lundin (Stockholm), 2 september 2018

  Den här boken handlar ju om Ingmar Bergman, i viss mån Liv Ullman, men kanske allra mest om Linn Ullman. Boken är en skildring av hur ett otryggt, ensamt men älskat barn, växer upp och formas i skuggan av sina båda världsberömda föräldrar. Den ger en rak och avklädd bild av de båda föräldrarna samt förhållandet mellan barnet och respektive förälder, utan förebråelser eller känslosamma värderingar. Det känns som en mild uppgörelse och ett avslut av Linn Ullman, som säkert behövde reda ut sin e... Läs hela recensionen

 2. De oroliga, just det!
  ovanligt missnöjd, 30 november 2017

  Jobbig. Alldeles för många sidor i onödan. Många kronologiska hopp hit och dit.
  Intressant att läsa om den frånvarande mamman och hennes och dotterns förhållande.
  Ingmar Bergman och hans liv är inte intressant.
  Läste boken, eftersom den ingick i vår bokcirkel.

 3. Inkännande, innovativt och överraskande intressant
  Petra Ky, 21 november 2017

  Jag är inte överdrivet intresserad av Bergman, men blev mer berörd än jag trott av framför allt flickans förhållande till sin evigt frånvarande karriärmamma. Pappan naturligtvis ännu mer frånvarande men när hade vi lika höga krav på deras föräldraskap? Innovativt upplägg och ett vackert, effektivt språk.

 4. De oroliga
  bokfarmor, 2 november 2017

  Flyhänt skrivet, en barndoms- och ungdomsskildring av en uppväxt som också den måste beskrivas som orolig.
  Detta är en mogen skildring, av två omogna föräldrar.
  En mycket bra bok!
  Rekommenderas!

 5. Rak och ärlig
  Amanda, 1 november 2017

  Mycket intressant och relaterbart om relationen mellan barn och föräldrar. Rak och ärlig beskrivning av en åldrande person som försvinner mer och mer.

 6. En ömsint berättelse om åldrande

  Linn beskriver ömsint relationen till sin far och hur han åldras. Hon skriver ur ett barns perspektiv och senare ur den vuxna dotterns. Även om det varit tider de inte setts så finns en närvaro och en regelbundenhet i tillvaron. Sin mamma beskriver hon mer direkt och handfast. Boken är ett fint dokument om hennes familj. Man får en liten inblick, man tjuvkikar lite grand. Det enda jag kan invända är att boken är något lite för utdragen. Mot slutet orkar man inte riktigt, tycker jag. Men väl värd att läsa.

 7. De oroliga
  Monica Hjern, 8 juni 2017

  Tycker att Linn Ullman på ett föredömligt sätt skildrar sin upplevelse av sina föräldrar. De oroliga - föräldrarna! Föräldrar som i mycket hög grad sätter sig själva i första rummet.
  Boken handlar ju om Ingemar Bergman och Liv Ullman som föräldar - till Linn Ullman. Inte om deras egna roller i sin professionella värld.
  Linns önskan om att bli sedd och hörd av båda sina föräldrar blir så tydlig.
  Man blir berörd.

 8. Tråkig läsning

  Ett bok som handlar om Ingemar Bergmans liv borde kunnat bli hur bra som helst. I den här boken är det kastas man runt bland en massa olika händelser utan kronologisk ordning. Det är precis som om författaren tappar tråden gång på gång och inte lyckas ta vid där hon slutade. Nej, jag kan verkligen inte rekommendera den här boken!

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Linn Ullmann