Advokaten (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
372
Utgivningsdatum
2017-05-03
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Kjell Waltman
Originaltitel
Rogue Lawyer
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
177 x 111 x 25 mm
Vikt
205 g
SAB
Hce
ISBN
9789174296204

Advokaten

(54 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-05-03
79
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  64
Visa alla 1 format & utgåvor
Sebastian Rudd är ingen vanlig advokat. Han är en enstöring som driver firman från baksätet på sin skottsäkra van - komplett utrustad med vapen, läderstolar och en bar. Chauffören agerar även hans livvakt, notarie och caddie. Rudd är en arbetsnarkoman med sömnsvårigheter som en gång i månaden tar en drink med sin exfru för att diskutera vårdnaden om deras sjuårige son.

Han tar sig an klienter som andra advokater inte skulle ta i med tång - däribland en ökänd brottsling som sitter i dödscell och en missbrukare som sägs vara medlem i en satanistisk sekt och anklagas för mordet på två små flickor. Sin hårda framtoning till trots är Rudd driven av rättvisa, även om han har sin egen, inte helt moraliska, uppfattning om hur den skipas.

När Rudd, som på fritiden agerar manager åt en kampsportare, tar med sonen på en matchkväll brakar helvetet lös. Plötsligt befinner sig Rudd i en farlig katt-och-råtta-lek som fullkomligt bakbinder honom.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Advokaten
 2. +
 3. Tid för barmhärtighet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tid för barmhärtighet av John Grisham (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Advokaten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Advokaten - mycket bra rättegångsroman
  Naenfeldt, 25 juli 2023

  Mycket bra rättegångsroman med bra realism och mycket spänning. Romanen ger en realistisk beskrivning av det amerikanska rättssystemet och dess för- och nackdelar.

 2. Advokat Rudd
  Strulputte, 5 augusti 2017

  En riktigt bra sammanställning av några mål, som beskrivs var för sig men återkommer med spännande upplösning längre in i boken. Fantastiskt hur författaren kan få till det. Så ska en deckare skrivas, med allvar, förklaringar hur advokaterna resonerar, och med humor.
  En deckare helt i min smak. Rekommenderas - mera John Grisham önskas!

 3. Spännande story
  Lars Gustavsson, 16 juni 2017

  Grisham är en berättare som kan koppla ihop spänning med vardagsdramatik på ett bra sätt. Advokaten handlar om flera olika historier/rättsfall som är löst sammankopplade kring huvudpersonen. Till att börja med känns det lite spretigt och yvigt, men efter hand tätnar det till en riktigt spännande bladvändare som det är svårt att lägga ifrån sig.
  En spännande bok, som dock inte sätter några större spår när den är genomläst. Spännande tidsfördriv helt enkelt, men inte mer.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av John Grisham