Två systrar : ett reportage (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
476
Utgivningsdatum
2017-09-12
Utmärkelser
Bragepriset
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Jan Stolpe
Originaltitel
To søstre
Dimensioner
178 x 110 x 27 mm
Vikt
254 g
SAB
Ocf-oa:bf Islamiska staten
ISBN
9789174296501
Två systrar : ett reportage (pocket)

Två systrar : ett reportage

(44 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2017-09-12
79
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En oktoberdag 2013 försvinner plötsligt två välartade tonårsflickor från sitt hem i Norge. Deras föräldrar pendlar mellan panik och förtvivlan. Vad kan ha hänt dem? Så kommer chockbeskedet: de har gått över gränsen till Syrien. Men deras far är inte typen som ger upp. Orädd ger han sig in i det krigshärjade landet på jakt efter sina döttrar.

Vilka är systrarna Ayan och Leila? Vad förde dem från en trygg tillvaro i ett litet norskt samhälle till kalifatet i Raqqa? I Två systrar ger sig Åsne Seierstad, den bästsäljande och kritikerrosade författaren till Bokhandlaren i Kabul och En av oss, i kast med en av vår tids viktigaste och mest komplicerade frågor. Varför radikaliseras muslimska ungdomar som växer upp i väst? Vilka är de människor som söker värvning i IS?

Som få andra lyckas Åsne Seierstad komma nära inpå de människor hon skriver om. Två systrar är berättelsen om flickorna som reste, om en islamsk väckelse, om ett land i krig och om en familj som faller isär.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Två systrar : ett reportage
 2. +
 3. Afghanerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Afghanerna av Åsne Seierstad (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Två systrar : ett reportage. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En engagerande inblick!
  Boktagen (Malmö), 25 januari 2022

  En engagerande och intressant beskrivning av hur radikaliseringsprocessen kan se ut. Jag inser att det kan vara lätt att se alla tecken ihop, i efterhand, men att det krävs mod, engagemang och förmåga att fånga upp de ibland mer eller mindre osäkra signalerna.
  En fundering väcks om polisens förhörsmetoder, beskrivs i samband med brodern, kan ha påverkat vissa personer att bli än mer övertygade i sin radikalisering, de kan uppleva att de ändå är misstänkliggjorda och stärka utanförskapet.... Läs hela recensionen

 2. Ska läsas av alla

  En fantastisk bok som alla borde läsa. Man får en bra inblick i hur man kan radikaliseras utan att omgivningen inte förstår.

 3. Mycket bra.
  Ansar, 26 november 2017

  Mycket bra bok. Intressant och få följa med hela vägen från tiden innan systrarna blev radikaliserade till Syrien och deras liv där.

  Enda kritiken jag har är faktafel ang situationen i Syrien, och Irak.

 4. Intressant och givande läsning
  Ann Christina Forsberg, 17 oktober 2017

  Boken ger en bild av hur radikaliseringsprocessen går till. Den blottlägger också tecken på radikalisering - något som omgivningen förbisåg när det gällde de två systrarna. Efter att ha läst boken finns en fråga kvar - hur gick det sen?

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna