Never let me go (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2018-01-11
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Rose-Marie Nielsen
Originaltitel
Never Let Me Go
Dimensioner
179 x 109 x 20 mm
Vikt
173 g
SAB
Hce
ISBN
9789174296969
Never let me go (pocket)

Never let me go

(48 röster)  |  Läs 10 recensioner
Pocket Svenska, 2018-01-11
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Kathy, Tommy och Ruth växte upp på ett isolerat internat på den engelska landsbygden. De fostrades till att tro att de var speciella och att deras hälsa var viktig, inte bara för dem själva utan även för samhället. Men varför var de egentligen där? När Kathy i 30-årsåldern tänker tillbaka på sin uppväxt börjar hon minnas saker. Hon minns hur folk som sökte sig utanför internatets grindar inte kom tillbaka och hur människor som kom utifrån verkade vara livrädda för dem. När minnesbilderna fogas samman går sanningen så sakteliga upp för Kathy.

Never let me go är en skildring av tre barns gemensamma uppväxt, men också en skönlitterär kommentar till en vår tids stora etiska frågor: genetik och kloning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Never let me go. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk
  Johansson, 25 oktober 2021

  En lågmäld dystopi där insikterna drabbar en bit för bit, obevekligt som ett jordskred i slow motion. Författaren har ett mycket vackert och direkt språk men det kräver sin läsare. Texten förmedlar minst lika mycket när det gäller vad som inte sägs, vad som inte visas. "Never let me go" lämnar en med många frågor som är intressanta att diskutera, som kulturell kontext och vårt beteende. Varför gör vi som vi gör? Varför fortsätter vi i samma hjulspår som våra föregångare? Är det så lätt att br... Läs hela recensionen

 2. Dyster men vacker

  Ishiguros språk är fantastiskt. Man sugs in i handlingen. Trots att den är så fruktansvärt svart och skrämmande bara måste man läsa den. Den är inte hoppingivande direkt. Men mycket bra.

 3. Fachinerande och läsvärd!

  Inte det snabbaste tempot men ger verkligen insikter i människors tankar och kännslor samtidigt som den har en otroligt speciell handling.

 4. Så extremt tråkig...
  Bookish Girl, 19 mars 2020

  När jag tog upp den här boken och läste på baksidan verkade den extremt bra. Dock skulle jag inte säga det samma efter att ha läst den. Personligen tycker jag att hela boken generellt är väldigt seg och det finns ingen riktigt spänning i den. Dock var det några fåtal gånger under dess gång som jag trodde att det skulle hända något stort, men som sedan ebbade ut och gick tillbaka till samma sega läsning. Ingen bok jag rekommenderar för läsare som gillar spänning.

 5. Otrolig och underbar
  Emilia P, 31 oktober 2019

  Av någon anledning så har den gjort ett avtryck i mig och jag tänker ofta på den och hur samhället omkring oss är uppbyggt. Jag misstänker att det krävs lite fantasi, men för mig var den väldigt vacker och omslutande. Jag kunde redan i början ana vad som komma skall, men trots det var jag bara tvungen att läsa vidare och ville inte att det skulle vara sant när mina känslor stämde. Detta kan möjligt vara det bästa jag läst, Kazuo Ishiguro har öppnat mina ögon!

 6. Märklig och ovanlig.
  Ulla, 15 maj 2019

  Skall man läsa en Nobelpristagare så varför inte den här? Man skall i alla fall inte se filmen. Den blir fullkomligt obegriplig. Boken snirklar omkring i en obestämd tid och en obestämd känsla av fantasy eller ej följer mig längt in i boken. I och med att man för följa huvudpersonens tankar så förstår man handlingen (och det är det som helt går förlorat i filmen) Den är bitvis väldigt vacker, bitvis vardaglig och fastän den hoppar fram och åter så hänger den ändå ihop. Det är inte en bok man ... Läs hela recensionen

 7. En besvikelse
  EFH, 7 juni 2018

  En seg och tråkig berättelse, som är alldeles för lång. Det händer inte mycket och personporträtten väcker inget intresse. Science fiction är en svår genre även för en flyhänt författare. Ett minus för pocketboken, vars vänstra sidor är tryckta för nära bokryggen.

 8. ovanligt och spännande
  Chantal Husberg, 16 februari 2018

  Väl skrivet med känslor så hudnära och ömtåliga.Sorgligt men inger en känsla av hopp trots allt som stannar länge hos mig

 9. Lågmäld
  Katarina, 11 februari 2018

  Väldigt lågmäld, utan större dramatik. Men med en mörk känsla som följer en genom hela boken, och med en berättarstil som gör det svårt att lägga ifrån sig boken. Helt klart läsvärd!

 10. Never let me go
  Stig Tommy, 27 januari 2018

  Det tillhör väl allmänbildningen att läsa en nobelpristagares alster. Boken skildrar en annorlunda värld och var speciell, intressant och lämplig för sängläsning.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Kazuo Ishiguro