Den underjordiska järnvägen (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2018-04-12
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Niclas Nilsson
Originaltitel
The Underground Railroad
Medarbetare
form, Jojo (form)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
171 g
SAB
Hce
ISBN
9789174297010
Den underjordiska järnvägen (pocket)

Den underjordiska järnvägen

(46 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-04-12
89
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Sextonåriga Cora lever som slav på en bomullsplantage i Georgia. Hon är utstött och utsatt efter att modern försvunnit, och till slut flyr hon tillsammans med Caesar som känner till en underjordisk järnväg som kan hjälpa slavar till friheten i norr. Snart får den skoningslöse slavjägaren Ridgeway upp spåret efter dem. Han kommer att jaga Cora från stat till stat och drömmer om att förgöra henne och den hemliga rörelse som gjort flykten möjlig.Den underjordiska järnvägen har hyllats som en historisk roman som äger sällsynt relevans för vår tid. I verkligheten blev "den underjordiska järnvägen" benämningen på det nätverk av frivilliga som hjälpte slavar att fly från söder till norr, men i Colson Whiteheads roman är järnvägen en konkret underjordisk flyktväg som tar Cora till olika delar av USA i jakten på ett värdigt liv. Det är en gastkramande berättelse om en ung kvinnas kamp för överlevnad och frihet, samtidigt som den på ett banbrytande sätt också gestaltar och omtolkar slaveriets historia och till synes eviga efterverkningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den underjordiska järnvägen
 2. +
 3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Den underjordiska järnvägen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den underjordiska järnvägen
  Tilla, 25 juni 2021

  En otroligt stark bok om slaveritiden i USA. Blev bestört över North Carolinas mörka historia, en stat som jag besökt många gånger. Det är svårt att förstå att amerikaners, i alla fall vissa, kan hysa en sådan stolthet över sitt land. Denna bok är ett måste!

 2. Obegripligt att denna bok fått så fina priser
  Anders Pettersson, 28 januari 2021

  Det finns nästan ingen företeelse som väcker sådan avsky som slaveri och rasism. Mycket synd att denna författare inte har förmågan att hanterar språket och dramaturgin så att man som läsare blir berörd. Språket eller översättningen är styltig och saknar rytmik. Berättelsens figurer och porträtten griper aldrig tag och man lär aldrig känna dem. Jag blir mäkta förvånad att boken fått så prestigefyllda priser. Som så många andra amerikanska författare är persongalleriet rikt men som läsare måst... Läs hela recensionen

 3. Svårläst
  S J, 11 november 2020

  Det är naturligtvis en Viktig bok om grymheter mot den svarta slavbefoökningen i USA, men den kastar sig för mycket fram och tillbaka så att man inte riktigt vet vem den handlar om och när.

 4. Bidrar med kunskap om färgades historia i Amerika
  Katarina Mathson, 27 september 2020

  Vilket liv kunde en del färgade uppleva i Amerika? Boken ger exempel på en del av de erfarenheter, som några kunde erfara. Både onda och goda finns hos alla människor oavsett hudfärg.

 5. Intensiv och viktig bok
  @bokslukarfeministen, 17 september 2020

  Den underjordiska järnvägen är en oerhört intensiv och viktig bok som ger en ordentlig insikt i slaveriets historia. Den chockar samtidigt som den upplyser och ger även insyn i den dagsaktuella rasismen, vilket gör den väldigt aktuell. Den berör på djupet och är en sådan bok som alla borde läsa. Dessutom är språket i romanen underbart vilket gör den till en fröjd att läsa, även om en inte direkt slappnar av när en läser den på grund av att den är så intensiv.

 6. Mycket läsvärd!
  Susanne Dahlén, 24 maj 2018

  En läsupplevelse som berör djupt. Kan inte låta bli att dra paralleller till nutiden vad gäller syn på flyktingar, rasism och motsättningar mellan människor från olika kulturer. Väldigt aktuell. Läs den!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Colson Whitehead