Tornet och fåglarna (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
294
Utgivningsdatum
2018-05-08
Förlag
Bonnier Pocket
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
164 g
SAB
Hc
ISBN
9789174297041
Tornet och fåglarna (pocket)

Tornet och fåglarna

(3 röster)
Pocket,  Svenska, 2018-05-08
56
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tornet och fåglarna Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Marstrand i juli månad krigsåret 1719.

Kommendanten som har befäl över fästningen ser hur danskarna samlar sig för det stora anfallet. Han vet att han måste förstärka skansarna, annars blir skeppen i hamnen utan skydd. Men han har inga soldater att avvara från försvaret av fästningen. Och danskarna under sin legendariske befälhavare Tordenskiold väntar stora truppförstärkningar.

Den svenske kommendanten våndas, och innan första dagens strid är över har han tvingats se tolv av sina män beskjutas och gå till botten i sundet utanför Marstrandsön. Fyra dagar senare kapitulerar han och staden faller i danska händer.

Tornet och fåglarna är en berättelse om en av den svenska historiens gåtor. Varför kapitulerade kommendanten Henrich Danckwardt så snart? Han hade lång militär erfarenhet och det fanns gott om både mat och ammunition på fästningen. Var han som påståtts feg eller fanns det andra skäl för hans agerande?

Ellen Mattson skildrar en människa under press, en ensam man som dignar under sin uppgift. Med små medel får hon läsaren att förstå hur det kan ha varit att bo på en fästning, hur det är att ha ansvar för hundratals soldater och fångar och att vara den som måste fatta alla svåra beslut.

Hon går innanför skinnet på en av vår historias förlorare. Samtiden dömde honom hårt, men i romanen får han liv och blir en motsägelsefull, kännande och ansvarstagande människa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tornet och fåglarna
  2. +
  3. Sommarleken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sommarleken av Ellen Mattson (pocket).

Köp båda 2 för 135 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ellen Mattson