Begravd jätte (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2018-01-11
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Rose-Marie Nielsen
Originaltitel
Buried Giant
Medarbetare
Zoric, Nebojsa (form)
Dimensioner
178 x 109 x 20 mm
Vikt
155 g
SAB
Hce
ISBN
9789174297133

Begravd jätte

(20 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-01-11
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det är 500-tal. Romarna försvann för längesedan, och det land som en gång ska komma att bli England sveps sakta men säkert in i ett slags kollektiv minnesförlust som kallas "dimman". I landskapet rör sig människor på obestämd flykt; föräldrar söker sina barn, barn söker sina föräldrar. Men det är också en värld, som Ishiguro skildrar den, befolkad av monster och demoner. Och mitt i allt detta befinner sig Axl och Beatrice, ett åldrat par som ger sig ut på en lång och farofylld resa för att hitta sin son, sedan många år försvunnen.

Kazuo Ishiguros nya roman, den första på tio år, är en symbolladdad, svart och mystisk saga. Ishiguro leker med genrer och överskrider dem. Begravd jätte är äventyrsberättelse, pikareskroman, fantasy - allt på en och samma gång. Och, på ett djupare plan, är den också en betraktelse över - och kanske ifrågasättande av - myternas och det kollektiva minnets betydelse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Begravd jätte
 2. +
 3. Never let me go

De som köpt den här boken har ofta också köpt Never let me go av Kazuo Ishiguro (storpocket).

Köp båda 2 för 224 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Begravd jätte. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Begravd jätte
  hildazonett, 9 mars 2018

  Besvikelse. Blev mer och mer missbelåten ju mer jag läste. Lösryckta händelser som inte följs upp. Jätten - en kulle som de passerar om jag minns rätt, läste denna bok innan förf fick Nobelpriset - har ingen som helst betydelse för handlingen som i alla fall jag inte kunde finna någon mening eller spänning i.

 2. Besviken
  Chantal Husberg, 16 februari 2018

  Jag fick ingen ordning i vare sig handlingen eller personerna.Känns välskriven ändå men rörigt och inte alls spännande som jag förväntade mig

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kazuo Ishiguro